De populaire investeerder, Robert Kiyosaki, ziet de recente crash van de markten als een gouden kans. De meeste cryptocurrencies hebben een flinke prijsdaling doorgemaakt en bitcoin (BTC) is geen uitzondering. Maar waarom beschouwt Kiyosaki dit als een gouden kans om bij te kopen?

Robert Kiyosaki

Je kunt hem omschrijven als een Amerikaanse zakenman, investeerder, auteur en spreker. Robert Kiyosaki is vooral bekend van zijn boek ‘Rich Dad Poor Dad’, dat hij in 1997 schreef. In dit boek vergelijkt hij de financiële filosofieën van een rijke vader (de vader van zijn beste vriend) en zijn eigen arme vader, ondanks dat hij hoog opgeleid was.

Het boek richt zich verder op financiële educatie, investeringen, onroerend goed en het opbouwen van passieve inkomensbronnen. Bovendien heeft hij miljoenen mensen geïnspireerd om anders naar geld en investeringen te kijken.

Bijkopen bij angst, ‘klaar om bitcoin te kopen’

Kiyosaki liet in een bericht op X weten dat dit het moment is om bitcoin, goud en zilver te kopen. Hij liet weten dat je juist bij moment van angst bij moest kopen en zei:

“Crashes zijn momenten waarop de dapperen rijker worden en de lafaars armer… Omdat ze verkopen of niets doen. De wereld zit vol met arme lafaards. Wees slim. Neem wat risico, blijf kalm en investeer wanneer de lafaards stoppen. Groeten.”

Daarbij heeft Kiyosaki al eerder commentaar geleverd op de huidige economische omstandigheden. De aandelenmarkten zagen biljoenen dollars wegvagen uit de markt en Kiyosaki noemde dit geweldig nieuws en een unieke kans om te investeren. “Ik ben klaar om meer goud, zilver en btcoin te kopen,” schreef de auteur.

Uiteraard is dit geen financieel advies. Doe altijd eigen onderzoek.

De woorden van Kiyosaki kunnen je misschien bekend in de oren klinken. De legendarische investeerder Warren Buffett, die de aandeelhouders van zijn bedrijf Berkshire Hathaway vertelde om ‘bang te zijn als anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig zijn als de anderen bang zijn’.

De bitcoin koers heeft op het moment van schrijven een enorme daling doorgemaakt. In de afgelopen 24 uur is de grootste cryptocurrency ter wereld met maar liefst 13 procent gedaald.

10 euro gratis crypto naar keuze

Nog geen account bij Bitvavo? In samenwerking met Crypto Insiders heeft de beurs een interessante actie voor lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Het bericht Bitcoin crash biedt unieke investeringskans volgens bekende schrijver verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!