Op dit moment staat de cryptomarkt vol in de schijnwerpers. Helaas niet met positief crypto nieuws, want de afgelopen nacht is de markt flink gecrasht. Dat heeft ertoe geleid dat ethereum whales flinke verliezen hebben geleden. Het zou gaan om meer dan 100 miljoen dollar aan liquidaties.

Scherpe daling ethereum koeres

De afgelopen dagen daalde ethereum (ETH) al met enkele procenten. Vanochtend werden veel investeerders onaangenaam verrast door een grote crash van de op één na grootste cryptocurrency. In een tijdsbestek van 24 uur daalde ethereum tot 2.175 dollar op het moment van schrijven.

Volgens een recent rapport van crypto-analist EmberCN veroorzaakte de scherpe daling een golf aan liquidaties onder ethereum whales. Bovendien werden whale-adressen gedwongen om hun ethereum bezit te verkopen om hun leningen te dekken.

In het bericht van EmberCN ging het om de volgende adressen:

  • Adres beginnend met 0x1111 liquideerde 6.559 ETH om een lening van 277,9 WBTC terug te betalen. Een waarde van ongeveer 16 miljoen dollar.
  • Adres beginnend met 0x4196 liquideerde 2.965 ETH om een lening van 7,2 miljoen USDT terug te betalen.
  • Adres beginnend met 0x790c liquideerde 2.771 ETH om een lening van 6,06 miljoen USDC terug te betalen
  • Adres beginnend met 0x5de6 liquideerde 2.358 ETH om een lening van 5,17 miljoen USDC terug te betalen.

Het zijn flinke bedragen die zijn geliquideerd in de afgelopen 24 uur. Bovendien wiste de recente vrije val de winsten van ethereum dit jaar. De prijs op 1 januari 2024 was nagenoeg gelijk aan de prijs op dit moment. 

Flinke correctie gaande, spanningen lopen op

Sinds vrijdag is er een dalende trend te zien bij veel crypto. Mogelijke redenen zijn de teleurstellende werkgelegenheidscijfers en geopolitieke spanningen. Een dag later op zaterdag daalde bitcoin onder de 60.000 dollar, waardoor de recessie angst toeneemt onder veel investeerders.

Ingezoomd op ethereum is het de afgelopen week van 3.300 dollar naar 2.300 dollar gedaald. Dat is een flinke daling van maar liefst 30 procent. Andere redenen die een nog grote daling kunnen veroorzaken is de liquidatie druk door Jump Trading. Dit is ook in het ethereum nieuws van vanochtend te lezen.

De flinke correctie heeft ertoe geleid dat er meer dan 100 miljoen dollar is geliquideerd binnen één uur. Op basis van 24 uur zou het gaan om een bedrag dat boven de 445 miljoen dollar uitkwam.

Het bericht Ethereum whales leiden gigantische verliezen door koerscrash verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!