De Neiro mememunt, die onlangs de aandacht probeerde te trekken door gebruik te maken van de bekendheid van Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin, heeft een prijsstijging van 200% doorgemaakt. Dit gebeurde ondanks dat Buterin zelf de token dumpte.

Op 4 augustus probeerde de obscure token geloofwaardigheid te winnen door 4% van zijn voorraad aan Buterin te versturen in een poging om hem als grootste houder te claimen. Echter, binnen een uur verkocht Buterin al zijn Neiro-tokens op de Ethereum-blockchain (NEIRO), wat een prijsdaling van ongeveer 60% veroorzaakte toen mensen de verkoop opmerkten.

Herstel en stijging na de verkoop

Ondanks de initiële daling, heeft de Neiro-token volgens DexScreener sindsdien een aanzienlijke stijging van meer dan 200% ondergaan en bereikte een recordhoogte van $0.000038 op 5 augustus.

De aankondiging van de lancering van Neiro volgde op een emotionele mededeling van de eigenaar van Kabosu, de beroemde Shiba Inu die ook het gezicht is van Dogecoin (DOGE). Na de dood van Kabosu wekte de introductie van de nieuwe huisdier, Neiro, grote interesse in de gemeenschap.

Bron: X.

Reacties en ontwikkelingen

Het account Neiro on Ethereum (CTO) dat geassocieerd is met de token, plaatste een bericht op sociale media gericht aan Buterin: “Hey @VitalikButerin, we zien dat je je $Neiro tas hebt verkocht. Ons bescheiden verzoek is dat je een deel van de opbrengst doneert aan een opvang voor zwerfhonden. En bedankt voor het bouwen van onze speeltuin!”

Dit verzoek kwam nadat Buterin, oorspronkelijk gepromoot als de grootste houder van het token, alle naar zijn publieke crypto portemonnee gestuurde tokens verkocht.

Waarschuwingen en risico’s

In dezelfde periode zijn er minstens zes variaties van Neiro-tokens genoteerd op CoinGecko en Uniswap, met daarnaast meerdere mogelijk frauduleuze Neiro-gerelateerde accounts op X (Twitter). Bovendien profiteerde de ontwikkelaar van een Solana-gebaseerde memecoin versie van Neiro van $2,85 miljoen in een schijnbare ‘rug pull‘.

Eind juli waarschuwde de onafhankelijke blockchain speurder “Wazz” publiekelijk dat de “grootste Neiro-token op Ethereum een honeypot is”.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Neiro mememunt stijgt met 200% ondanks verkoop van 17,1 miljard tokens door Vitalik Buterin appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!