Een bewerkte podcast van Ripple heeft voor ophef gezorgd binnen de XRP Ledger (XRPL) developercommunity. Het incident, waarbij een cruciale zin over ontwikkelaarsaantallen werd verwijderd, heeft vragen opgeroepen over Ripple’s transparantie en toewijding aan zijn dev-ecosysteem.

Banner Ripple 1

Wat is er aan de hand?

Ripple lanceerde onlangs een nieuwe podcastserie getiteld “Exploring Ripple’s New Stablecoin Ripple USD (RLUSD)”. In een aflevering met CTO David Schwartz en Ripple-president Monica Long werd gesproken over de aanstaande lancering van de stablecoin en verschillende aspecten van het XRP Ledger-ecosysteem.

Het probleem ontstond toen een bewerkte versie van de podcast op YouTube werd geplaatst. In deze versie ontbrak een belangrijke uitspraak van Long over het aantal ontwikkelaars dat actief is op het XRP Ledger. De originele zin “er zijn al duizenden ontwikkelaars die projecten bouwen” was verwijderd.

Reactie van de community

De bewerking werd snel opgemerkt door leden van de XRPL-community. Daniel “No” Keller, CTO van Eminence en XRPL-ambassadeur, uitte zijn ongenoegen op Twitter. Hij vroeg Schwartz en Long waarom de podcast was aangepast en waarom het deel over de “duizenden ontwikkelaars” was verwijderd.

Keller’s reactie weerspiegelt een breder gevoel van ontevredenheid binnen de developercommunity. Veel ontwikkelaars voelen zich ondergewaardeerd en genegeerd door Ripple’s zakelijke beslissingen.

Groeiende kloof tussen Ripple en ontwikkelaars

Het incident lijkt te wijzen op een groeiende kloof tussen Ripple en de XRPL-devs. Keller stelde dat de community Ripple door moeilijke tijden heen heeft geholpen en dat het tijd is voor eerlijkheid van Ripple’s kant.

Stephen Chip, medeoprichter van onthechain.io, uitte kritiek op Ripple’s gebrek aan focus op het ondersteunen van zijn ontwikkelaarsecosysteem. Hij wees op problemen met subsidieverlening en een gebrek aan communicatie.

Een andere kijk

Niet iedereen in de community ziet de bewerking als negatief. Community-lid en dUNL-validator Vet (@Vet_X0) verdedigde Ripple’s actie. Hij suggereerde dat de bewerking mogelijk was gemaakt vanwege interne kennis bij Ripple die een mogelijke overdrijving corrigeerde.

Dit voorval laat vooral zien hoe belangrijk transparantie en effectieve communicatie in de crypto-sector is. De komende tijd zal moeten uitwijzen hoe Ripple deze situatie aanpakt en of ze stappen zullen ondernemen om het vertrouwen van de XRP-devs te herstellen.

The post Developers van Ripple zijn woedend door deze podcast waar in geknipt is appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!