In zijn nieuwste video uit de Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe zijn bezorgdheid over de huidige staat van de altcoinmarkten. De maanden augustus en september staan historisch bekend als moeilijke perioden voor cryptomarkten, en recente data laten zien dat de handelsvolumes van particulieren op Coinbase aanzienlijk zijn gedaald in vergelijking met 2021.

De dominantie van Bitcoin (BTC) neemt toe, wat wijst op een aanhoudende focus van particuliere beleggers op Bitcoin ten koste van altcoins. De institutionele interesse lijkt af te nemen, terwijl de fascinatie voor memecoins nieuwe hoogtepunten bereikt.

Impact van macro-economische factoren

Van de Poppe bespreekt ook de macro-economische omstandigheden die een impact kunnen hebben op zowel Bitcoin als altcoins. Recent vrijgegeven PMI-gegevens, die een economische groei of neergang aangeven, kwamen uit op 46.8, wat leidde tot een daling van de yen en een lichte verzwakking van de dollar, terwijl goud goed bleef presteren.

De suggestie dat de VS overstapt van een beleid van renteverhogingen naar renteverlagingen—met een waarschijnlijkheid van 93,5% dat dit wordt ingeprijsd—wijst op grote veranderingen die invloed kunnen hebben op de markten.

Toekomstvisie voor Ethereum en Bitcoin

In de video belicht van de Poppe de belangrijke drempels die Bitcoin moet behouden om een marktherstel te ondersteunen. Hij waarschuwt dat, mocht Bitcoin onder een bepaald niveau zakken, Ethereum wellicht onder de 2800 zou kunnen dalen.

Van de Poppe benadrukt echter ook dat de macro-economische omstandigheden en de situatie rondom globale liquiditeit positieve indicatoren zijn voor de cryptomarkt, wat een potentieel herstel voor altcoins zoals Ethereum (ETH) zou kunnen inluiden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Van de Poppe waarschuwt voor turbulente tijden in altcoins tijdens Q3 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!