De introductie van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) op de Amerikaanse aandelenmarkten heeft geleid tot een verschuiving in de investeringspatronen binnen de cryptowereld. Beleggers krijgen steeds vaker blootstelling aan Ether via deze ETF’s, wat heeft geleid tot een afname van de directe aankoop van tokens.

Dit benadrukt een groeiende voorkeur voor traditionele financiële instrumenten om te investeren in Ethereum, in plaats van direct Ether aan te kopen.

Toename van nieuwe adressen bij Solana en Bitcoin

Tegelijkertijd heeft Solana (SOL), een rivaal van Ethereum, een toename in nieuwe adressen ervaren. Volgens gegevens van The Block maakt Solana’s gedecentraliseerde exchange (DEX) ecosysteem snel vorderingen en verkleint het de kloof met het gevestigde netwerk van Ethereum. Deze stijging wordt aangewakkerd door de toenemende interesse in memecoins, die duizenden nieuwe gebruikers blijven boeien.

ethereum nieuwe addressen 5  augustus
Bron: The Block.

In tegenstelling hiermee heeft het Bitcoin (BTC) netwerk ook een recente stijging in nieuwe adressen gezien. Ondanks de algehele marktneergang blijft het Bitcoin-netwerk nieuwe gebruikers aantrekken. Echter, deze toename heeft niet geleid tot een evenredige stijging in netwerkvergoedingen of on-chain activiteit. Rapporten van The Block geven aan dat hoewel er meer wallets worden gecreëerd, de bijbehorende activiteit en transactiekosten geen vergelijkbare stijging hebben gezien.

Cryptocurrency adoptie

De opkomst van spot Ether ETF’s duidt op een verschuiving naar institutionele en traditionele financiële methoden van blootstelling, terwijl de groei van Solana een evolutie binnen de DeFi-sector aangeeft.

De toename van Bitcoin-adressen zonder een stijging in activiteit benadrukt verder de genuanceerde trends in gebruikersbetrokkenheid en netwerkgebruik.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ethereum ziet minimaal aantal nieuwe adressen in 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!