De wereldwijde financiële markten hebben de afgelopen twee handelssessies een scherpe daling doorgemaakt, waardoor de aandacht is verschoven naar de Amerikaanse Federal Reserve. De Fed hield de rentetarieven stabiel op 5,25% tot 5,5% tijdens de vergadering van vorige week.

Echter, een tegenvallend Amerikaans banenrapport in combinatie met diverse macro-economische factoren heeft geleid tot oproepen voor een noodrenteverlaging.

Oproepen voor spoedige renteverlagingen

Jeremey Siegel, professor emeritus aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania, heeft maandag een dringend beroep gedaan op de Fed om een noodverlaging van 75 basispunten door te voeren in het federale fondsentarief, gevolgd door nog eens 75 basispunten in september. Hij stelde dat de federale fondsrente momenteel tussen de 3,5% en 4% zou moeten zijn.

Nigel Green van de deVere Group pleitte voor een onmiddellijke verlaging met 25 basispunten om een recessie te voorkomen, terwijl Matt Hougan, CIO van Bitwise, een meer gematigde aanpak zag en aangaf dat een noodverlaging onwaarschijnlijk is. Hougan merkte op dat Jerome Powell, voorzitter van de Fed, gematigd is en dat de timing rond de verkiezingen een noodactie onwaarschijnlijk maakt.

bitcoin koers week
Bitcoin koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Impact op de markten

De Amerikaanse indices daalden met ongeveer 2,4% op het moment van publicatie, terwijl Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met meer dan 8% daalde. De daling van de marktkapitalisatie van de cryptocurrency in de afgelopen 24 uur is de grootste dagelijkse neergang sinds januari 2022.

Hougan herinnerde ook aan 12 maart 2020, de datum van de door COVID geïnspireerde marktcrash die de Dow met 2.400 punten zag dalen terwijl de prijs van bitcoin bijna 40% kelderde. “Maar raad eens, dat bleek een historische koopkans te zijn. Bitcoin steeg het volgende jaar met meer dan 1.000% toen de centrale banken deden wat ze altijd doen en zich een weg uit de crisis drukten,” zei Hougan, die dit meer ziet als een kans dan als reden tot paniek.

Door de oplopende spanning en gemengde signalen van experts blijft de financiële wereld in afwachting van de volgende zetten van de Federal Reserve.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Fed onder druk: Experts eisen spoedige renteverlagingen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!