Justin Sun, oprichter van het TRON-ecosysteem, heeft de creatie van een $1 miljard dollar fonds aangekondigd om angst en onzekerheid (FUD) binnen de cryptowereld te bestrijden. Dit nieuws komt na berichten dat Sun bijna $300 miljoen dollar heeft verloren door recente marktturbulentie.

In een bericht op het sociale platform X van 5 augustus verzekerde Sun zijn volgers dat de industrie het afgelopen jaar aanzienlijk is gegroeid en dat de recente marktschommelingen niet te wijten zijn aan negatief nieuws.

Tegenslagen en geruchten van liquidatie

Volgens het account Spot on Chain op X, heeft Sun ongeveer $280 miljoen verloren door een recente daling van 20% in de prijs van Ethereum (ETH). Sinds februari zou Sun meer dan 377.500 Ethereum hebben verzameld via drie wallets, met een geschatte kostenpost van $1,15 miljard. Door de huidige lagere marktprijs van Ethereum, veel minder dan zijn gemiddelde aankoopprijs van $3,051, zijn zijn bezittingen sterk in waarde gedaald.

spot on chain justin sun
Bron: Spot on Chain op X.

Nadat geruchten ontstonden over een mogelijke liquidatie van zijn posities, weerlegde Sun deze en verklaarde dat zijn organisatie zelden deelneemt aan handelsstrategieën met hefboomwerking. Hij benadrukte de voorkeur van zijn team om zich te richten op activiteiten die meer ondersteuning bieden aan de industrie en ondernemers, zoals het staken van munten, het draaien van nodes, het werken aan projecten en het helpen van projectteams met het bieden van liquiditeit.

Continu bouwen ondanks marktuitdagingen

In zijn communicatie onderstreepte Sun dat de focus moet blijven liggen op het afwijzen van FUD en het doorbouwen aan de cryptosector.

“Daarom creëren we een $1 miljard fonds om FUD te bestrijden, meer te investeren en liquiditeit te bieden,” zei hij. De details van het fonds zijn nog niet volledig onthuld, maar het doel is duidelijk: investeren in en ondersteuning bieden aan de cryptogemeenschap tijdens onzekere tijden.

Eerdere acties en publieke verklaringen

Dit is niet de eerste keer dat Sun opvallende aankondigingen doet. Begin juli, toen de Duitse regering begon met het liquideren van duizenden in beslag genomen Bitcoin (BTC), verklaarde Sun publiekelijk zijn “bereidheid” om direct te onderhandelen om de marktimpact te beperken.

Ondanks zijn toezegging daalde de prijs van Bitcoin onder $55.000, en het blijft onduidelijk of Sun daadwerkelijk in gesprek is gegaan met de Duitse autoriteiten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Justin Sun lanceert $1 miljard fonds na enorme verliezen in cryptomarkt appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!