Als Bitcoin zo veel daalt tijdens een dump, is het dan nog wel zo betrouwbaar als waardeopslag? Dit is wat er nu in het hoofd van Kathleen Breitman omgaat. Zij is medeoprichter van Tezos, heeft haar bezorgdheid geuit over de status van Bitcoin als waardeopslag.

Daling door angst in de markt

In een interview met CNBC’s ‘Squawk Box’ vertelde Breitman over de recente crash van Bitcoin tot 49.000 dollar. Zij schreef deze daling toe aan de bredere bezorgdheid over de markt, die niet per se één oorzaak heeft.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Ze noemde de angst voor een wereldwijde recessie, en een aanzienlijke verkoop van Japanse aandelen als belangrijke factoren die invloed hadden op de dip van gisteren. Volgens haar spelen ook de aanhoudende geopolitieke spanningen en recente renteaanpassingen door de Federal Reserve mee.

‘Bitcoin is nepgeld’

Deze factoren en de invloed daarvan op de daling, zorgde ervoor dat zij erg kritisch blik wierp op BTC. In haar commentaar op de situatie bekritiseerde ze de rol van Bitcoin als een waardeopslag en beschreef het als “internet nepgeld”. Ze vergeleek de huidige reactie van de markt met de vroege COVID-19 dip, wat destijds leidde tot de snelle verkoop van veel cryptomunten.

Tezos, de munt waarvan zij medeoprichter is, heeft het gisteren net zo moeilijk gehad als Bitcoin. Het is daarom wel een beetje vreemd dat ze deze opmerking maakt. Maar iedereen mag natuurlijk kritiek hebben, ook al is het misschien niet helemaal terecht.

Toch wat positiefs te zeggen

Breitman is niet helemaal negatief over de munt. Ze gelooft namelijk wel dat BTC een fundamentele waarde blijft hebben binnen de cryptomarkt. Ze blijft erbij dat de waarde en het nut van Bitcoin verder gaan dan waardeopslag alleen, ondanks de aanhoudende marktschommelingen.

Er zijn natuurlijk ook meer functies die dit ‘internet nepgeld’ kan vervullen. Maar dat de munt zo veel kan dalen onder deze omstandigheden, zorgt ervoor dat Breitman de munt niet helemaal zal zien als een middel voor waardeopslag.

The post Medeoprichter Tezos heeft kritiek op Bitcoin’s functie als waardeopslag appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!