Xapo Bank heeft zijn uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk aangekondigd. Op 5 augustus deelde het bedrijf mee dat het de eerste gelicentieerde bank in het VK is die een gecombineerde rentegevende rekening voor fiatgeld en Bitcoin (BTC) aanbiedt.

Deze uitbreiding is het gevolg van de succesvolle overdracht van Xapo’s bankvergunning naar het VK onder het “passporting”-schema, gefaciliteerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Prudential Regulation Authority (PRA), waardoor bedrijven uit Gibraltar hun operaties naar het VK kunnen uitbreiden.

Aanbod van Xapo

Het nieuwe aanbod van Xapo stelt klanten in staat om tot £1 miljoen (ongeveer $1,275 miljoen) over te maken naar Britse portemonnees en bankrekeningen. De Bitcoin-rekeningen bieden een rendement van 1% zonder de noodzaak voor staking of het vastzetten van activa.

xapo bank bitcoin
Bron: Xapo Bank op X.

Bovendien kunnen rekeninghouders hun digitale activa gebruiken via een breed geaccepteerde betaalpas en toegang krijgen tot andere financiële diensten, waaronder het beleggen in S&P 500-aandelen of het kopen van geselecteerde cryptocurrencies. Xapo Bank heeft ook stablecoin betalingsmogelijkheden geïntegreerd met zijn Amerikaanse dollarrekeningen.

Crypto-vriendelijk klimaat in het VK

Ondanks recente uitdagingen voor fintechbedrijven om Britse bankvergunningen te verkrijgen, hebben de regelgevers in de afgelopen twee maanden twee dergelijke vergunningen uitgegeven.

De vergunning van Xapo volgt op een vergelijkbare zet door het bedrijf Revolut, dat onlangs een nieuwe bankvergunning van Britse regelgevers heeft ontvangen. Xapo gelooft dat deze ontwikkelingen wijzen op de actieve inspanningen van het VK om zich te positioneren als een leider in de crypto- en blockchainsectoren. De FCA meldde dat in 2023 10% van de volwassenen in het VK cryptocurrencies bezat.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Eerste Britse bank met rente op Bitcoin opent haar deuren appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!