Bitcoin’s (BTC) dominantie in de cryptomarkt heeft een jaarlijks hoogtepunt bereikt, met bijna 60% van de totale cryptomarkt. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 51% dominantie die enkele dagen eerder werd geregistreerd.

Ondanks de volatiliteit van digitale activa, heeft Bitcoin zijn marktpositie kunnen verhogen. Deze verschuiving benadrukt de relatieve stabiliteit van Bitcoin in een anderszins volatiele crypto-omgeving en weerspiegelt zijn groeiende marktwaarde.

Prijsbewegingen en marktimpact

Hoewel de dominantie van Bitcoin groeit, is de prijs onlangs gedaald tot ongeveer $51.000 en zakte zelfs onder de $50.000 tijdens de Aziatische handelssessie afgelopen maandag. Dit is het laagste niveau sinds de lancering van meerdere op Bitcoin gebaseerde exchange-traded funds eerder dit jaar.

bitcoin dominantie
Bitcoin dominantie in de afgelopen maanden. Bron: TradingView.

De daling in Bitcoin’s prijs toont een bearish beweging, wat gebruikelijk is bij digitale valuta’s, aangezien andere cryptocurrencies zoals Dogecoin (DOGE), XRP en BNB harder zijn getroffen. Ethereum (ETH), de op een na grootste cryptocurrency, is ook gedaald tot onder de $3.000, wat een belangrijke factor is in de huidige marktdip. Op dinsdag zijn de koersen weer enigszins wat hersteld.

Wereldwijde aandelenmarkten en economische onzekerheid

De ineenstorting van de cryptocurrencies valt samen met een opmerkelijke daling van de wereldwijde aandelenmarkten. Na teleurstellende werkgelegenheidsgegevens op maandag daalden de Amerikaanse markten aanzienlijk, wat opnieuw zorgen over een mogelijke recessie aanwakkerde. De Japanse Nikkei 225-index zag zijn meest extreme daling sinds de Black Monday-crisis in 1987, met een afname van 12%.

Deze val heeft vragen opgeroepen over de mogelijke ontbinding van de “carry trade,” een tactiek die de Japanse yen gebruikt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin dominantie piekt te midden van marktvolatiliteit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!