Het Japanse investerings- en adviesbedrijf Metaplanet heeft plannen aangekondigd om zijn Bitcoin (BTC) portefeuille aanzienlijk uit te breiden met een investering van tientallen miljoenen dollars.

Metaplanet zette in maart een ‘Bitcoin-first, Bitcoin-only benadering’ voort, wat resulteerde in de aankoop van crypto-activa ter waarde van $6,2 miljoen dollar. Momenteel bezit het bedrijf 245.992 BTC, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $63.636 dollar.

Uitgifte van gratis aandelenrechten

Op 6 augustus kondigde Metaplanet aan dat het “het merendeel van de fondsen” die zijn opgehaald met de uitgifte van gratis aandelenrechten ter waarde van ¥10,08 miljard (ongeveer $69,6 miljoen dollar) zal gebruiken om meer Bitcoin aan te schaffen.

metaplanet bitcoin
Bron: MetaPlanet.

Deze beslissing is gebaseerd op een diepgaande analyse die aangeeft dat er, ondanks de aanzienlijke daling van de Bitcoin-prijzen de afgelopen weken, potentieel is voor een substantiële langetermijntoename. Bovendien kan Bitcoin dienen als een hedge tegen valutadepreciatie, met name de depreciatie van de yen.

Strategische investeringen en zakelijke uitbreidingen

Metaplanet verwacht dat een stijging van de Bitcoin-prijzen zijn balans zal versterken, de activawaarde zal verhogen en positief zal bijdragen aan de winst van het bedrijf. De strategie voor inkomstengeneratie zal onder meer bestaan uit het verkopen van gedekte opties van zijn Bitcoin-bezit om ‘premie’ winsten te verdienen.

De inkomsten gegenereerd uit deze strategie zouden een aanvulling vormen op de belangrijkste inkomstenbronnen van het bedrijf en de winstgevendheid verhogen door complementaire bedrijfsinvesteringen. Dit omvat het nastreven van de licentie van Bitcoin Magazine Japan en het transformeren van zijn hotelbedrijf om “strategisch tegemoet te komen aan Bitcoin-enthousiastelingen” en bedrijven.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Metaplanet investeert extra $69,6 miljoen in Bitcoin appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!