De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een rechtbank in New York gevraagd om een verzoek van Coinbase te weigeren. Coinbase wilde via een dagvaarding de SEC dwingen documenten te overleggen die gerelateerd zijn aan crypto-activa. De SEC beschreef dit als een verzoek dat “in feite alle documenten omvat die op enigerlei wijze betrekking hebben op crypto-activa.”

Volgens een rechtbankdocument van maandag heeft de SEC geprobeerd tegemoet te komen aan de verzoeken van Coinbase om extra documenten vrij te geven, waaronder documenten over een eerlijke kennisgeving en documenten uit onderzoeksdossiers die buiten de Coinbase-zaak vallen.

Buitensporige verzoeken

De SEC beweerde dat Coinbase, ontevreden met de tot nu toe verstrekte documenten, aandrong op een uitgebreid onderzoek van alle agentschapsarchieven, inclusief alle interne bestanden en alle communicatie met overheidsinstanties en marktdeelnemers. De SEC voegde eraan toe dat Coinbase geen eerdere rechtszaken of juridische principes kon aanhalen ter ondersteuning van zijn “buitengewone” verzoeken.

sec vs coinbase
Bron: Ctfassets.

Coinbase zocht volgens de SEC naar “volledig irrelevante” documenten op een zwakke basis dat deze vermoedelijk gerelateerd zouden kunnen zijn aan de diensten van Coinbase of de toepassing van effectenwetten op digitale activa.

Reactie van Coinbase

Paul Grewal, de hoofd juridische zaken van Coinbase, reageerde op het rechtbankdocument van de SEC met een bericht op X. Hij stelde: “Als de SEC zich gaat bezighouden met een ongekende regelgeving door handhavingscampagnes, is het minste wat ze verschuldigd zijn aan degenen die ze targeten – en het publiek – transparantie.”

Eerder had Coinbase de rechtbank al gevraagd om een dagvaarding uit te vaardigen aan SEC-voorzitter Gary Gensler, met het verzoek om Genslers persoonlijke e-mails te doorzoeken als bron van ontdekking. Dit verzoek werd door de Amerikaanse districtsrechter Katherine Polk Failla van New York afgewezen.

Achtergrond van de rechtszaak

Vorig jaar klaagde de SEC Coinbase aan voor het functioneren als een niet-geregistreerde effectenbeurs. Het hart van het geschil ligt in de bewering van de SEC dat veel op Coinbase aangeboden cryptocurrencies eigenlijk effecten zijn, onderworpen aan hun reguleringen.

Coinbase is het hier niet mee eens en betoogt dat de meeste cryptocurrencies digitale goederen zijn en geen effecten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post SEC pleit bij rechtbank om verzoek van Coinbase te negeren appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!