De huidige vice-president en presidentskandidaat Kamala Harris is haar team aan het vormen. Niet alleen koos ze Tim Waltz als haar running mate, ze gaat ook in zee met adviseurs met een verleden in crypto.

Banner Default 2 (Een tientje of een ton?)

Wat vindt Kamala Harris van cryptocurrency?

Nu Kamala Harris campagne voert voor het presidentschap is haar standpunt over crypto onduidelijk. Toch lijkt ze een gunstige houding aan te willen nemen.

Harris heeft David Plouffe aangesteld als haar senior adviseur voor strategie, meldde Reuters. Plouffe was eerder adviseur van Obama en lid van de Binance Global Advisory Board.

Plouffe was ook werkzaam als strategisch adviseur voor Alchemy Pay, waar hij bijdroeg aan de strategie, naleving en overheidsrelaties van het bedrijf, voordat hij vorige week overstapte naar het team van Harris.

Reguleren, niet verbieden

Daarnaast heeft Harris Brian Nelson gerekruteerd, de voormalige ondersecretaris voor terrorisme en financiële inlichtingen bij het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Nelson was betrokken bij de acties van het ministerie van Financiën tegen Binance vanwege vermeende witwaspraktijken en schendingen van sancties in november vorig jaar.

Desondanks wordt Nelson’s betrokkenheid bij de industrie beschreven als ruimdenkend en gericht op het reguleren van illegale activiteiten zonder innovatie te belemmeren.

“Nelson werkt al jaren met [Harris],” zei Cody Carbone, hoofd beleidszaken van de blockchain handelsvereniging Digital Chamber, in reactie op een tweet van Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise.

“Hij heeft een vrij open houding ten opzichte van crypto, en zijn beleidsteam heeft zich buitengewoon ingespannen om in contact te komen met de industrie,” zei Carbone. “Hij is diep bezorgd over het gebruik van illegale financiering, maar heeft crypto niet als gif afgeschilderd zoals anderen dat hebben gedaan.”

The post Kamala Harris kiest Tim Waltz als running mate en adviseurs met Binance verleden appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!