Op maandag zag Bitcoin (BTC) een grote daling, waarbij de waarde met 16% afnam en voor het eerst sinds februari onder de $50.000 dollar dook. Deze plotselinge daling heeft de hoop van veel investeerders op de komst van een nieuwe bullmarkt aanzienlijk doen afnemen.

Toch lijkt Peter Brandt, een gerenommeerde handelaar, niet al te bezorgd te zijn. Hij benadrukt dat de Bitcoin koers een vergelijkbaar patroon volgt als in 2016, net voor de explosieve groei van de bullmarkt.

Vergelijking met eerdere cycli

De recente halvering van Bitcoin, die plaatsvond op 20 april, zag een vermindering van de block rewards van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. In de week van de halving sloot Bitcoin af op $64.962. Gisteren bereikte Bitcoin echter een nieuw dieptepunt van $49.050, wat een daling van 26% betekent. Ter vergelijking: na de halvering in 2016 zakte Bitcoin binnen een maand met 27% naar $474.

peter brandt bitcoin
Bron: Peter Brandt op X.

Brandt gebruikt deze data om aan te tonen dat ondanks de huidige daling, er historische precedenten zijn die suggereren dat er nog tijd is voor een herstel.

Marktsentiment en macro-economische invloeden

Het sentiment op de markt is momenteel extreem angstig, waarbij de Fear & Greed Index een scherpe daling heeft vertoond van 67 (hebzucht) naar 17 (extreme angst). Deze daling is een van de grootste week-tot-week dalingen ooit en wordt versterkt door zorgen over een mogelijke recessie in de Verenigde Staten.

Ook de Japanse aandelenmarkt heeft flinke klappen gekregen, wat indirect de cryptomarkt heeft beïnvloed.

Huidige status en vooruitzichten

Ondanks de recente daling, toont Bitcoin tekenen van herstel met een koers die zich weer bijna op $56.000 bevindt. Het is cruciaal dat Bitcoin boven de $50.000 blijft om verdere verliezen te voorkomen.

Hoewel de markt momenteel in een gevarenzone verkeert, bieden de historische gegevens en de huidige marktdynamiek een mogelijk scenario waarin Bitcoin zich, net als in eerdere cycli, kan herstellen en naar nieuwe hoogtes kan stijgen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Peter Brandt ziet overeenkomsten tussen huidige en 2016 Bitcoin cycli appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!