Als er bloed door de straten loopt, dan moet je kopen zei Warren Buffett ooit. Tron-oprichter Justin Sun nam dit advies ter harte en nam een grote gok door veel Ethereum in te slaan. De crypto-industrie kreeg maandag een grote klap te verduren, wat een grote prijsverandering voor alle koers met zich meebracht.

De daling volgde op wijdverbreide verkopen op de aandelenmarkt, veroorzaakt door een renteverhoging in Japan en slecht nieuws over de Amerikaanse economie. Als gevolg hiervan daalde de marketcap van de cryptomarkt van 2,5 biljoen USD op 28 juli tot ongeveer 1,9 biljoen dollar op 5 augustus.

Banner Ethereum 1

Justin Sun kocht bijna 15 duizend Ethereum

Terwijl veel investeerders klagen over de prijsdaling, hebben anderen de kans aangegrepen om hun cryptobezit uit te breiden. Zo besloot Justin Sun om de dip te kopen. Volgens het blockchain-analyseplatform Spot On Chain verwierf de 34-jarige miljonair 14.884 Ethereum.

Hij kocht deze coins voor ongeveer 36 miljoen dollar via de internationale cryptocurrency-beurs Binance. Met deze aankoop heeft de Tron oprichter nu 392.474 Ethereum in zijn bezit.

Deze hele verzameling kostte hem ongeveer 1,19 miljard dollar om te kopen, maar met de huidige prijsdaling is het nauwelijks 1 miljard dollar waard.

Gokken op koerswijzigingen

Justin Sun heeft niet alleen Ethereum in zijn wallet, hij is ook een gokker. Zo heeft hij posities open staan om mee te gokken op de koers. Een van deze posities is een zogenaamde leveraged long-positie. Het gerucht ging dat Sun tot 200 miljoen dollar aan long-posities zou liquideren als Ethereum onder de 2000 dollar zakte.

Hij ontkrachtte de beweringen echter door te stellen dat het Tron-team geen leveraged trades uitvoert.

‘In plaats daarvan geven we er de voorkeur aan om activiteiten te ondernemen die de industrie en ondernemers meer ondersteuning bieden, zoals staking, het runnen van nodes, werken aan projecten en het helpen van projectteams om liquiditeit te bieden,’ legde Sun uit.

The post Deze jonge miljonair kocht tijdens de crash 15 duizend Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!