Nasdaq en BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, hebben plannen onthuld om opties te verhandelen voor hun fysieke Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF).

In een recente aanvraag aan de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) stelden BlackRock en Nasdaq ISE, LLC voor om opties op de iShares Ethereum Trust (ticker ETHA) te noteren en te verhandelen.

Voordelen van de nieuwe opties

Volgens de indiening gelooft Nasdaq dat het aanbieden van opties op het Trust-fonds investeerders zal ten goede komen door hen een extra, relatief goedkoper investeringsinstrument te bieden om blootstelling te krijgen aan fysieke Ether.

Bovendien kunnen deze opties dienen als een hedging-instrument om te voldoen aan hun investeringsbehoeften in verband met Ethereum producten en -posities.

sec ether nasdaq opties
Bron: SEC.

Laatste ontwikkelingen en toekomstige besluitvorming

De ETF van BlackRock werd samen met acht andere in mei goedgekeurd en is vorige maand van start gegaan. Commentaar op het voorstel kan binnen 21 dagen worden ingediend.

Een definitieve beslissing over het voorstel van de SEC zal waarschijnlijk begin april 2025 plaatsvinden, aldus James Seyffart, analist bij Bloomberg Intelligence, in een bericht op X afgelopen dinsdag.

Vergroting van Ethereum ETF’s en marktinvloeden

De aanvraag van Nasdaq is een belangrijke stap naar de wijdverbreide acceptatie van Ethereum ETF’s, die sinds hun lancering in juli ongeveer $1,5 miljard aan netto instroom hebben aangetrokken. De iShares Ethereum Trust (ETHA) van Blackrock heeft al meer dan $500 miljoen aangetrokken.

Deze ontwikkelingen markeren een groeiende interesse in cryptocurrency-gebaseerde financiële producten, waarbij financiële adviseurs een aanzienlijke rol spelen in de investeringsstromen binnen de ETF-markt, die $9 biljoen waard is.

Uitdagingen en regulatoire overwegingen

Hoewel de SEC nog geen toestemming heeft gegeven voor optiehandel op Bitcoin (BTC) ETF’s, die in januari zijn gelanceerd, lijkt de regulator meer tijd nodig te hebben om een besluit te nemen over vergelijkbare opties voor Ethereum-producten.

Opties worden niet alleen gebruikt door hedgefondsen en financiële planners als bescherming tegen scherpe marktbewegingen, maar ook voor complexere strategieën zoals de “covered strangle”.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Nasdaq en BlackRock plannen handel in opties voor Ethereum ETF’s appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!