Ondanks de huidige marktschommelingen ervaren spot Ethereum (ETH) ETF’s significante instromen, waarbij BlackRock’s ETHA alleen al op dinsdag $109,89 miljoen registreerde. Dit draagt bij aan een totale instroom van $869,8 miljoen sinds de lancering op 23 juli.

Fidelity’s spot Ethereum ETF en kleinere fondsen zoals Grayscale Ethereum Mini Trust en Franklin Ethereum ETF zagen respectievelijk $22,49 miljoen, $4,7 miljoen en minder dan $1 miljoen aan instromen.

Uitstroom bij spot Bitcoin ETF’s in de VS

Tegelijkertijd kenden spot Bitcoin (BTC) ETF’s in de VS aanzienlijke uitstromen, met een totaal van $148,5 miljoen op dinsdag. Fidelity’s FBTC leidde de uitstroom met $64,48 miljoen.

Andere fondsen zoals Grayscale’s omgezette GBTC en Ark Invest en 21Shares’ ARKB rapporteerden respectievelijk $32,18 miljoen en $28,88 miljoen aan netto uitstromen. BlackRock’s IBIT, de grootste spot Bitcoin ETF qua netto activa, en zeven andere fondsen rapporteerden geen nieuwe stromen.

Marktperspectief en herstel

Augustine Fan van SOFA.org merkte op dat, hoewel de Ethereum ETFs beperkte cumulatieve instromen hebben gezien sinds hun lancering, er nu sprake is van een kleine opleving na zware verkopen in de ETFs. Dit komt overeen met een licht herstel van de risicosentimenten.

Zowel Bitcoin als Ether vertonen tekenen van herstel na de wereldwijde marktdaling op maandag, met een stijging van respectievelijk 2,61% en 1,25% in de afgelopen 24 uur.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Netto uitstroom van $148 miljoen bij Amerikaanse Bitcoin ETFs; Ether boekt $98 miljoen aan instroom appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!