Volgens on-chain gegevens hebben Bitcoin (BTC) ‘permanente houdersadressen’ in de afgelopen maand bijna $23 miljard dollar aan Bitcoins vergaard.

Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, benadrukte deze significante vraagpiek naar Bitcoin in een bericht op X op 7 augustus, waarbij hij aangaf dat ongeveer $22,8 miljard dollar, ofwel 404,448 BTC, recent naar permanente houdersadressen is verplaatst.

Waarschuwing aan particuliere beleggers

Ki Young Ju waarschuwt dat particuliere beleggers spijt kunnen krijgen als ze nu niet kopen, aangezien grote instellingen mogelijk significante Bitcoin-aankopen zullen aankondigen tegen het derde kwartaal van 2024.

Hij geeft aan dat dit een unieke kans kan zijn die beleggers niet willen missen voordat grote acquisities openbaar worden gemaakt.

ki young ju bitcoin
Bron: Ki Young Ju op X.

Optimistische indicatoren voor de markt

Verder wees Ki Young Ju op andere optimistische indicatoren. Hij meldde dat de capitulatie van Bitcoin miners bijna voorbij is, met een hash-snelheid die bijna recordhoogtes bereikt. De mining kosten in de Verenigde Staten liggen rond de $43.000 dollar per Bitcoin, wat wijst op stabiliteit tenzij de prijzen onder dit niveau dalen.

Hij merkte ook op dat particuliere beleggers grotendeels afwezig zijn, vergelijkbaar met de situatie in medio 2020, en dat de activiteit van oude ‘walvissen‘ is afgenomen. Langetermijnhouders hebben tussen maart en juni verkocht, maar tonen nu geen significante verkoopdruk.

Huidige markttoestand en toekomstige verwachtingen

Ki Young Ju gelooft dat de bullmarkt nog steeds intact is. Hij stelt echter dat als de markt binnen twee weken niet herstelt, hij zijn standpunt zal heroverwegen. Dit zou kunnen aangeven dat nieuwe walvissen ofwel verkeerd geïnformeerd zijn of de macro-economische omgeving hebben onderschat.

Na een daling op 5 augustus, waarbij Bitcoin daalde tot onder de $50.000 dollar dollar, is het asset met 14% gestegen tot $57.000 dollar op 7 augustus.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin accumulatie bereikt piek, optimisme heerst ondanks marktvolatiliteit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!