Michael Saylor, uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, heeft zich tijdens een interview met CNBC sterk uitgesproken voor het idee van een strategische Bitcoin (BTC) reserve. Hij beschrijft dit als een transformatieve stap voor natie-staten, bedrijven en individuen.

Saylor benadrukte dat Bitcoin 2024 in Nashville een katalytisch moment was voor de crypto-industrie, waarbij prominente figuren zoals presidentskandidaten en CEO’s aanwezig waren. Hij prees ook de introductie van senator Cynthia Lummis’ wetsvoorstel voor een strategische Bitcoin-reserve in de Senaat.

De Bitcoin Act

De Bitcoin Act streeft ernaar een voorraad BTC aan te leggen die alleen gebruikt zal worden om de nationale schuld van het land te verminderen. De overheid zou ook verplicht worden om jaarlijks 200.000 BTC gedurende vijf jaar te verwerven.

michael saylor bitcoin reserve
Bron: X.

Saylor vergelijkt de aankoop van Bitcoin met het kopen van waardevol onroerend goed, en suggereert dat het de basis kan leggen voor toekomstige economische rijken.

Toekomstvisie en strategie van MicroStrategy

Saylor benadrukte dat MicroStrategy zich blijft inzetten om meer Bitcoin te verwerven, gebruikmakend van diverse financiële strategieën zoals het verkopen van aandelen, het uitgeven van converteerbare obligaties en het benutten van operationele kasstromen om de Bitcoin-holdings per aandeel te vergroten. Hij beschrijft MicroStrategy als een Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf met permanente kapitaalvoordelen, cashflows en operationele flexibiliteit.

Ondanks zorgen over de prestaties van MicroStrategy’s kernactiviteiten, beschreef Saylor deze als stabiel en een “cash cow”, wat aangeeft dat het bedrijf voldoende ruimte heeft om schulden uit te geven en andere strategische alternatieven te verkennen ter ondersteuning van hun Bitcoin accumulatiestrategie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Michael Saylor ziet Bitcoin reserve als sleutel tot economische toekomst appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!