De Europese vermogensbeheerder CoinShares meldt een flinke stijging van de omzet met 110% voor het tweede kwartaal van 2024. Het bedrijf zag zijn omzet stijgen naar £22,5 miljoen ($28,5 miljoen), een aanzienlijke toename vergeleken met £10,7 miljoen ($13,5 miljoen) in dezelfde periode vorig jaar.

Deze groei is grotendeels te danken aan de verkoop van de FTX-claim, die oorspronkelijk werd gewaardeerd op £26,6 miljoen ($33,78 miljoen) en uiteindelijk £31,32 miljoen ($39,78 miljoen) opleverde, wat resulteert in een rendement van 116%.

Financiële tegenslagen

Ondanks de positieve omzetgroei kende CoinShares enkele financiële tegenslagen, vooral door de investering in FlowBank Holdings SA.

coinshares q2 winst
Bron: CoinShares op X.

Na het faillissement verklaard door de Zwitserse Financiële Markttoezichtautoriteit (FINMA), leed CoinShares een verlies van £21,8 miljoen ($27,6 miljoen).

Sterke prestaties en algemene vertraging in de industrie

Desondanks rapporteerde CoinShares een aangepaste EBITDA van £26,6 miljoen ($33,7 miljoen) voor het tweede kwartaal, wat bijdraagt aan een totaal van £60,8 miljoen ($77,2 miljoen) tot nu toe dit jaar. Dit vertegenwoordigt een stijging van 133% vergeleken met vorig jaar en een groei van 235% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Europese fysiek ondersteunde exchange-traded products (ETPs) van het bedrijf presteerden goed met een netto-instroom van $67 miljoen. Het Physical Bitcoin ETP alleen al bracht $55 miljoen binnen, het hoogste bedrag onder alle Bitcoin ETP’s in Europa voor dit kwartaal. Anderzijds zag het Physical Staked Ethereum ETP een uitstroom van $15 miljoen, een trend die zichtbaar is bij de meeste ETP-uitgevers in Europa.

Bovendien bracht het recent van Valkyrie Funds overgenomen spot Bitcoin ETP nog eens $44 miljoen aan instroom binnen tijdens het kwartaal. Hoewel dit lager was dan in het eerste kwartaal, past dit binnen de algemene vertraging die in de hele industrie wordt waargenomen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post CoinShares ziet omzet verdubbelen in Q2, ondanks verlies van FlowBank investering appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!