Voormalig president Donald Trump heeft opnieuw benadrukt dat hij vindt dat de Amerikaanse overheid de in beslag genomen Bitcoin niet zou moeten verkopen.

Tijdens een livestream interview met influencer Adin Ross op maandag, deelde de Republikeinse kandidaat zijn mening over crypto.

Banner Default 2 (Een tientje of een ton?)

Bitcoin is een moderne valuta

‘Het is een heel moderne valuta. Het is een heel moderne vorm. Ik ken veel heel goede mensen die echt in die wereld en die markt zitten. Ze zijn slim. Het zijn goede mensen. En zij denken dat het heel nuttig zal zijn. En onthoud dit, het is heel belangrijk — het is net als AI. Hou je ervan? Vind je het niet leuk? Als wij het niet doen, gaat China het doen. Of andere mensen gaan het doen. En we kunnen niet achterblijven. En crypto zit precies in die sfeer en het is een vorm van valuta.’

Deze woordenbrij is letterlijk geciteerd en vertaald naar het Nederlands. Maar als je tot de kern geraakt, dan zegt hij dat crypto een vorm van valuta is, een betaalmiddel.

Trump, een voormalig crypto-scepticus, bekritiseerde ook overheidsfunctionarissen voor het recent verkopen van een deel van de Bitcoin die in beslag was genomen van de illegale online marktplaats bekend als Silk Road.

Bitcoin gebruiken om staatsschuld te betalen

Tijdens een toespraak op de Bitcoin 2024 Conferentie vorige maand, zei de voormalig president dat als hij weer gekozen wordt, hij strategisch de in beslag genomen BTC zou vasthouden als investering in plaats van te verkopen.

Hij stelde ook onlangs voor dat hij crypto zou kunnen gebruiken om de Amerikaanse nationale schuld van 35 biljoen dollar af te betalen, hoewel hij niet verder uitlegde hoe hij dat zou doen.

Volgens QCP Capital kwam de inhoud van Trumps toespraak overeen met wat de markt had verwacht, maar het was niet genoeg om Bitcoin voorbij zijn eerdere pieken te laten stijgen. De markt lijkt een houding te hebben van: eerst zien, dan geloven.

The post Amerika moet geen Bitcoin meer verkopen herhaalt Donald Trump appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!