solana

Solana (SOL) werd zwaar getroffen door de recente marktcrash. De digitale munt daalde in 24 uur met meer dan 23%, tot net onder de $110,50. Over een week gezien verloor Solana zelfs meer dan 42% van zijn waarde.

Inmiddels is de SOL-koers echter weer flink gestegen, wat erop wijst dat investeerders nog steeds veel vertrouwen hebben in het project. Het feit dat de munt vandaag een hoogtepunt bereikte ten opzichte van zijn grote concurrent Ethereum, is zeker een positief teken.

Solana’s sterke on-chain activiteit

Dit vertrouwen blijkt uit de heropleving van sterke on-chain activiteit. Het Solana-netwerk heeft het hele jaar door geprofiteerd van de aanzienlijke aandacht voor diverse memecoins.

Op 5 augustus bereikte het dagelijkse on-chain volume een opmerkelijke piek van 27,11 miljoen SOL, het hoogste niveau in twee jaar. Dit werd mede veroorzaakt doordat de lagere SOL-waarden tijdens de recente dip kansen boden. Investeerders kochten massaal verschillende genoteerde activa op het netwerk tegen een korting.

Als gevolg daarvan bleef de total value locked (TVL) van Solana stabiel, met slechts een daling van 4,76 miljoen SOL op 5 augustus.

De sterke on-chain activiteit en de veerkracht van SOL laten zien dat het project de recente marktcrash goed heeft doorstaan en dat het vertrouwen van gebruikers grotendeels intact is gebleven. Hoewel de macro-economische factoren wereldwijd voorlopig onzeker blijven, bieden deze ontwikkelingen hoopvolle vooruitzichten voor de toekomst van het project.

Komt er een Solana ETF?

De on-chain activiteit is niet het enige dat investeerders positief stemt. Veel experts verwachten dat Solana het volgende project zal zijn dat in Amerika een eigen Spot Exchange Traded Fund (ETF) krijgt.

Vermogensbeheerder BlackRock heeft zich echter teruggetrokken uit de race. Samara Cohen, Chief Investment Officer van ETF’s bij BlackRock, verklaarde dat het bedrijf geen plannen heeft voor een Solana ETF vanwege een gebrek aan vraag en zorgen over de volwassenheid van het ecosysteem.

Ondanks de terughoudendheid van BlackRock, heeft de Chicago Board Options Exchange (Cboe) steun uitgesproken voor de Solana ETF-aanvragen van VanEck en 21Shares ETF. De Cboe heeft documenten ingediend om het regelgevingsproces te starten, met een verwachte beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen maart 2025.

Conclusie: Waarom je nu je Solana niet zou moeten verkopen

Ondanks de recente marktcrash, waarbij Solana (SOL) in een week meer dan 42% van zijn waarde verloor, is de munt weer sterk hersteld. Dit herstel en het blijvende vertrouwen van investeerders, blijkt uit de heropleving van sterke on-chain activiteit en een stabiele total value locked (TVL).

Daarnaast wijzen de aanvragen voor een Solana ETF bij de Chicago Board Options Exchange (Cboe) op mogelijke verdere waardestijgingen. Gezien deze positieve ontwikkelingen en vooruitzichten, is het wellicht niet verstandig om nu je Solana-bezittingen te verkopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Waarom het verkopen van je Solana tokens misschien niet verstandig is verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!