Solana heeft zojuist een nieuwe all time high bereikt. Nee, niet als de waarde uitgedrukt wordt in euro’s, maar uitgedrukt in ethers. Op het moment van schrijven is 1 Solana iets meer dan 0,62 Ethereum waard.

Ethereum daalt harder dan Solana

Ethereum is nu 2170 euro terwijl de Solana koers staat op 133,44 euro. Gisteravond waren de koersen weer rood, Ethereum moest 5,29% inleveren en Solana ‘maar’ 2,02%. Ethereum is dus harder gedaald, wat betekent dat Solana dus juist is gestegen, tenminste, als de waarde is uitgedrukt in ETH.

Solana laat deze week zien het zich staande kan houden tegenover Bitcoin en Ethereum tijdens turbulente tijden. De diversiteit van het ecosysteem geeft Solana solide fundamenten om marktdalingen op te vangen.

Dat is wel eens anders geweest. Het laagste punt in bovenstaande grafiek was eind 2022. Dat was toen cryptobeurs FTX failliet ging en Sam Bankman-Fried toch niet de chosen one bleek te zijn. Bankman-Fried had een enorme positie in Solana en doordat alles om hem heen in de fik vloog, daalde de koers van Solana tot 9,25 euro (toen 0,00664 ETH).

Had je toen dus Solana gekocht, dan was zowel de eurowaarde als de etherwaarde minstens keer 10 gegaan.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Waarom Solana uitdrukken in Ethereum?

Maar wat is het hele idee van Solana uitdrukken in Ethereum? Wat heb je hieraan? Door SOL in ETH uit te drukken, krijg je een direct zicht op de relatieve waarde van beide cryptocurrency’s. Dit maakt het makkelijker om te zien welke munt op een bepaald moment beter presteert.

Ook kan het je helpen als je zowel SOL als ETH in je portfolio hebt. Het uitdrukken van SOL in ETH kan je helpen om de verdeling van je investeringen beter te begrijpen.

Wat denk je, is het op dit moment beter om je zuurverdiende euro’s in Solana of in Ethereum te steken?

Nog een reden, en misschien wel de belangrijkste, is dat er decentrale exchanges zijn op de blockchain van Ethereum en op de blockchain van Solana. Door te begrijpen welke coin sterker is, kan je ook beoordelen of een Ethereum- of Solana exchange beter is om op te traden.

The post Solana daalt, maar lang niet zo hard als Ethereum. Het verschil staat op all time high appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!