Ondanks een recente opleving van de Bitcoin (BTC) koers, die momenteel op ongeveer $57.000 staat na een sterke stijging van ongeveer 16% vanaf het dieptepunt van $49.000 dollar, blijft Markus Thielen, hoofd onderzoek bij 10x Research, voorzichtig over de nabije toekomst van Bitcoin.

Volgens Thielen zouden Bitcoin-investeerders het beste kunnen wachten tot de prijs daalt tot de lage $40.000-zone om in te stappen. “Ik verwacht dat de Bitcoin-prijs zal dalen tot de lage $40.000 niveaus, waarna we een nieuwe grote prijsstijging verwachten,” legt Thielen uit in een rapport van 7 augustus.

Vooruitzichten van andere marktanalisten

Thielen staat niet alleen in zijn analyse. Andere analisten, waaronder Timothy Peterson van Cane Island Alternative Advisors en David Gokhstein van Gokhstein Media, zien ook een daling naar $40.000 als waarschijnlijk binnen de komende 60 dagen.

bitcoin koers 30 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 30 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Zij beschouwen een dergelijke prijsdaling als een kans om extra Bitcoin aan te kopen, wat vooral gunstig zou zijn voor lange termijn bezitters.

Advies voor huidige investeerders

Hoewel de recente stijging van de Bitcoin koers enige reden geeft tot optimisme, raadt Thielen een voorzichtige benadering aan en is hij sceptisch over het aanhouden van Bitcoin als een veilige belegging op dit moment. “Zowel Bitcoin als Ethereum vertonen niet de stabiele, hoge opwaartse trends die beleggers op de Amerikaanse aandelenmarkt hebben genoten met minimale inspanning,” stelt Thielen.

Voor investeerders die overwegen om nu in te stappen, adviseert hij het instellen van een stop-loss bij $54.000 om grote verliezen te voorkomen, mocht de koers verder zakken.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Markus Thielen waarschuwt: Bitcoin kan dalen naar $40.000 dollar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!