Bitstamp Logo

De grote cryptocurrency-beurs Bitstamp heeft een samenwerking aangekondigd met het fintech-platform Stripe om het voor consumenten in de Europese Unie eenvoudiger te maken om cryptocurrencies zoals Bitcoin te kopen. Deze samenwerking, officieel bekendgemaakt op 7 augustus, maakt gebruik van Stripe’s fiat-to-crypto on-ramp om crypto-aankopen te faciliteren.

Aanpakken van ‘cold start-probleem’

Volgens Bitstamp biedt deze samenwerking gebruikers een naadloze betaalervaring die is geoptimaliseerd voor cryptocurrency-conversie en zorgt voor vrijwel onmiddellijke afhandeling van transacties. De fiat-to-crypto on-ramp van Stripe, die in mei 2023 werd gelanceerd, stelt personen zonder crypto in hun wallet in staat om direct in cryptocurrencies te handelen.

Het platform is ontworpen om het “cold start-probleem” aan te pakken door klanten de mogelijkheid te bieden om op het juiste moment crypto te kopen en te ruilen voor andere activa. Stripe biedt twee opties voor deze onramp-oplossing: een in te sluiten widget die eenvoudig in websites of apps kan worden geïntegreerd, en een door Stripe gehoste onramp op Crypto.link.com, waarvoor geen interactie met code nodig is.

Service voldoet aan wettelijke vereisten

In de samenwerking met Stripe zal Bitstamp zorgen voor de conversie van fiat-valuta naar cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Stellar (XLM) en de USDC-stablecoin. Deze integratie breidt de Bitstamp-as-a-service verder uit, een oplossing die back-end-infrastructuur biedt voor cryptotransacties.

De crypto-on-ramp van Stripe voldoet aan wettelijke vereisten zoals Know Your Customer (KYC)-verificaties en sanctiecontroles, waardoor directe levering van crypto na KYC mogelijk is. Consumenten kunnen betalen met creditcards, betaalpassen en tools zoals Apple Pay. De dienst is beschikbaar in EU-landen en de Verenigde Staten, met uitzondering van Hawaï.

Dit nieuws volgt enkele maanden na de aankondiging van de Amerikaanse aandelenhandelsapp Robinhood op 6 juni dat het Bitstamp overneemt voor $200 miljoen. De transactie, die nog goedkeuring van toezichthouders vereist, wordt verwacht in de eerste helft van 2025 te worden afgerond.

Het bericht Bitstamp en Stripe bundelen krachten om cryptocurrencies toegankelijker te maken in Europa verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!