Een nauwlettend gevolgde crypto-analist zegt dat één belangrijke indicator een soortgelijk bodemsignaal voor Bitcoin (BTC) laat zien als in november 2022.

In een nieuwe strategiesessie vertelt cryptohandelaar Ali Martinez zijn 68.900 volgers op X dat één belangrijke indicator een soortgelijk bodemsignaal laat zien als in 2022. Hij benadrukt dat Bitcoin’s Market Value to Realized Value (MVRV) op het laagste niveau staat sinds de ineenstorting van de FTX. Hij beschrijft het als volgt:

“De Bitcoin MVRV-ratio (30 dagen) is niet meer zo laag geweest sinds november 2022, vlak na de ineenstorting van de FTX. Die periode markeerde een dieptepunt en een uitstekend koopmoment.”

De MVRV is de verhouding van de marktkapitalisatie van een crypto-activum ten opzichte van de gerealiseerde kapitalisatie of de waarde van alle munten tegen de prijs waarvoor ze zijn gekocht. Wanneer de MVRV-waarde onder nul daalt, geeft dit aan dat het actief oververkocht is, omdat handelaren die het op een bepaald tijdsbestek hebben gekocht, getuige zijn van verliezen.

De analist zegt ook dat prijsbanden afgeleid van de MVRV-ratio aangeven dat Bitcoin $54.000 als steun moet aanhouden om een ​​rally naar $67.000 te kunnen bewerkstelligen. Hij gaat verder met:

“Op basis van de Bitcoin MVRV-prijsbanden moet BTC $54.000 terugvorderen als steun om een ​​daling naar $40.000 te voorkomen. Als de steun van $54.000 standhoudt, is de belangrijkste weerstand aan de positieve kant voor BTC $67.000!”

Het bericht Bitcoin laat vergelijkbaar bodemsignaal zien als in 2022, aldus analist verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!