Robinhood heeft een aanzienlijke groei gemeld in de inkomsten uit crypto-transacties voor het tweede kwartaal van dit jaar. De inkomsten stegen naar $81 miljoen dollar, wat een toename van 161% is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Deze stijging was dubbel zo hoog als de transactie-inkomsten die Robinhood verdiende uit aandelen in hetzelfde kwartaal.

Opties als belangrijkste inkomstenbron

De grootste inkomstenbron voor Robinhood blijft echter de handel in opties, die $327 miljoen dollar genereerde in het kwartaal.

Dit onderstreept de diversiteit in handelsmogelijkheden die Robinhood zijn gebruikers biedt, naast de groeiende focus op cryptocurrency.

cnbc robinhood aandelen
Bron: CNBC op X.

Handelsvolume en gebruikersactiviteit

Het platform meldde dat het ‘nominale’ handelsvolume van digitale activa is gestegen naar $21,5 miljard dollar, een sprong van 137% ten opzichte van 2023. Echter, deze cijfers vertonen een aanzienlijke daling vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar, waarin nog $36 miljard dollar werd verhandeld.

Ondanks deze schommelingen in handelsvolume meldde Robinhood een toename van 9% in het aantal maandelijks actieve gebruikers tot $11,8 miljoen.

Strategische overnames en toekomstige plannen

In juni breidde Robinhood zijn reikwijdte uit door de overname van Bitstamp, een wereldwijd schaalbaar crypto-handelsplatform met meer dan 50 actieve licenties en registraties internationaal, en klanten in de EU, VK, VS en Azië.

Hoewel het nog onduidelijk is hoe groot de impact van deze overname zal zijn, positioneert het Robinhood stevig in de internationale cryptomarkt.

Uitdagingen en regelgeving

Het bedrijf kreeg echter ook te maken met regelgevende uitdagingen. In mei ontving de crypto-eenheid van Robinhood een Wells Notice van de Amerikaanse effectenregulator, wat een mogelijke handhavingsactie signaleert.

Robinhood heeft zich verdedigd tegen deze beschuldigingen, waarbij het stelt dat de verhandelde activa op hun platform geen effecten zijn. Het bedrijf blijft in gesprek met de SEC om hun standpunt duidelijk te maken.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Robinhood rapporteert 137% toename in crypto handelsvolume in Q2 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!