Grayscale Investments heeft bekendgemaakt dat ze twee nieuwe investeringsfondsen in cryptocurrency lanceren: de Grayscale Bittensor Trust en de Grayscale Sui Trust. Deze nieuwe fondsen zijn speciaal ontworpen om geaccrediteerde beleggers de mogelijkheid te bieden om te profiteren van de groeiende markten voor gedecentraliseerde kunstmatige intelligentie (AI) en schaalbare blockchain-technologieën.

Het bedrijf kondigde aan dat de Bittensor Trust (TAO) en Sui Trust (SUI) zijn gestructureerd als Delaware Grantor Trusts. Dit betekent dat deze trusts hun onderliggende activa passief vasthouden. De Bittensor Trust richt zich specifiek op de TAO-token, die wordt gebruikt om de ontwikkeling van open-source AI binnen het Bittensor-protocol te stimuleren.

De Sui Trust daarentegen richt zich op de SUI-token, die de Sui-blockchain aandrijft. Deze blockchain is ontwikkeld om schaalbare gedecentraliseerde applicaties te ondersteunen, mede dankzij een geavanceerde programmeertaal en architectuur. Het bedrijf verklaarde:

“Net als bij onze andere meer dan 20 openbaar genoteerde beleggingsinstrumenten, is het ons doel om aandelen van de Grayscale Bittensor Trust (TAO) en Grayscale Sui Trust (SUI) ook op een secundaire markt genoteerd te krijgen.”

Beide trusts zullen kapitaal aantrekken via private plaatsingsaanbiedingen die toegankelijk zijn voor geaccrediteerde beleggers, aldus Grayscale op woensdag. De trusts hebben een jaarlijkse vergoeding van 2,5% en rekenen geen voorafgaande of prestatievergoedingen. Dit maakt deel uit van Grayscale’s voortdurende strategie om hun aanbod van digitale beleggingsproducten uit te breiden.

In de aankondiging werd ook benadrukt dat hoewel Grayscale ernaar streeft om deze trusts op een secundaire markt genoteerd te krijgen, er geen garantie is dat de regelgevende instanties hiervoor goedkeuring zullen geven. Dit betekent dat beleggers voorbereid moeten zijn om deze investeringen op lange termijn aan te houden. Rayhaneh Sharif-Askary, hoofd van Product & Research bij Grayscale, had het volgende hierover te zeggen:

“We zijn enthousiast om Bittensor en Sui toe te voegen aan ons productassortiment. We geloven dat Bittensor een centrale rol speelt in de groei van gedecentraliseerde AI, terwijl Sui de blockchain voor slimme contracten herdefinieert.”

Het bericht Grayscale lanceert nieuwe altcoin fondsen voor Bittensor en Sui verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!