WazirX Exchange

WazirX, de Indiase cryptocurrency exchange, heeft aangekondigd dat het de saldi van alle platformaccounts zal herstellen na een hack van $235 miljoen in juli 2024. Op 8 augustus maakte WazirX bekend dat alle transacties, uitgevoerd na de opschorting van opnames op 18 juli, ongedaan zullen worden gemaakt.

“Alle gebruikers krijgen hun portefeuillesaldi op het WazirX-platform hersteld naar de situatie van 18 juli 2024,” aldus de aankondiging. Het herstelproces zal de komende dagen plaatsvinden, waarbij getroffen gebruikers per e-mail op de hoogte worden gebracht van de betreffende transacties.

Transacties annuleren om eerlijke behandeling te waarborgen

Het besluit om accountsaldi te herstellen en transacties ongedaan te maken is bedoeld om een “billijke uitkomst voor gebruikers te faciliteren na de abnormaliteit die voortvloeit uit de hack in juli,” volgens de aankondiging. Tussen 18 en 21 juli zullen alle transacties worden geannuleerd om eerlijke behandeling van alle gebruikers te waarborgen.

“Transacties na 18 juli, 07:30 uur UTC, worden nietig verklaard en de portefeuilles van gebruikers worden teruggebracht naar hun eerdere staat,” meldde WazirX. “Kosten en verwijzingen die voortvloeien uit deze restauratie worden eveneens teruggedraaid.”

Fiat- of cryptovaluta die na 18 juli zijn gestort, worden “binnenkort in een toekomstige update” aangepakt.

Meerdere verdachte transacties gemeld door Cyvers

De hack van $234,9 miljoen kwam aan het licht op 18 juli, toen het Web3-beveiligingsbedrijf Cyvers “meerdere verdachte transacties” detecteerde met betrekking tot de Safe Multisig-wallet van WazirX op Ethereum. De multisignature wallet van WazirX, die zes ondertekenaars heeft (één van Liminal en vijf van WazirX), werd gecompromitteerd door discrepanties tussen de gegevens op het digitale bewaarplatform Liminal en de daadwerkelijke transacties op WazirX.

WazirX en Liminal hebben tegenstrijdige verklaringen afgelegd over de oorzaak van de hack, waarbij Liminal beweerde dat hun platform niet werd aangetast, terwijl WazirX suggereerde dat gecompromitteerde machines bijdroegen aan de exploit.

De anonieme aanvaller zou minstens $100 miljoen aan Shiba Inu en $52 miljoen aan Ethereum hebben gestolen, wat neerkomt op 45% van de reserves van WazirX.

Het bericht Indiase cryptocurrency exchange WazirX herstelt saldi na hack van $235 miljoen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!