Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, heeft onlangs in een interview op “Bloomberg Open Interest” op 7 augustus onthuld dat zijn persoonlijke Bitcoin (BTC) bezittingen meer dan $1 miljard dollar waard zijn.

Hiermee behoort hij tot de elitegroep van Bitcoin “whale hodlers“. Saylor heeft in dit interview ook zijn visie gedeeld op de rol van Bitcoin in de toekomst van de financiële wereld en de zorgen over de milieueffecten van Bitcoin-mining aangepakt.

Persoonlijke en bedrijfsmatige Bitcoin-investeringen

Saylor bevestigde tegenover Sonali Basak van Bloomberg Television zijn aanzienlijke persoonlijke investeringen in Bitcoin. Vier jaar geleden tweette hij dat hij 17.732 Bitcoin bezat, en hij heeft sindsdien zijn voorraad niet verkocht maar alleen maar uitgebreid. Zijn initiële investering is nu ongeveer $996 miljoen dollar waard.

microstrategy michael saylor bitcoin bezittingen
Bron: X.

Onder Saylors leiding heeft MicroStrategy een aanzienlijke Bitcoin-reserve opgebouwd, met momenteel ongeveer 226.500 Bitcoin bezit. Dit maakt het bedrijf tot een van de grootste institutionele beleggers in Bitcoin, met een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $37.000 per Bitcoin.

Bitcoin als ‘Apex Asset’

Tijdens zijn interviews heeft Saylor Bitcoin beschreven als een “apex asset” — een uitstekende kapitaalinvestering voor individuen, families, instellingen, bedrijven en zelfs landen.

Hij benadrukte de unieke eigenschappen van Bitcoin, zoals de krachtige computer- en economische netwerkcapaciteiten, die volgens hem meer vermogen hebben dan de Amerikaanse marine. Dit maakt Bitcoin bestand tegen staatsinterventies en “nucleair gehard”.

Toekomstplannen en bedrijfsstrategie

MicroStrategy heeft plannen aangekondigd om $2 miljard op te halen door de verkoop van klasse A-aandelen om verder te investeren in Bitcoin en schulden te beheren. Dit is onderdeel van een bredere strategie om Bitcoin te gebruiken als een hedge tegen inflatie en als een superieure waardeopslag vergeleken met traditionele activa. De opbrengsten zullen voornamelijk worden gebruikt voor het verwerven van meer Bitcoin, in lijn met de filosofie van Saylor dat het bedrijf Bitcoin zal blijven kopen en vasthouden voor de lange termijn.

De meest recente strategische zet van het bedrijf is de aankondiging van een 10-voor-1 aandelensplitsing, waarmee de aandelen toegankelijker moeten worden gemaakt voor een breder publiek.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Michael Saylor onthult dat hij voor meer dan 1 miljard aan Bitcoin bezit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!