De stad Chico in Californië bereidt zich voor op de invoering van nieuwe staatswetgeving en lokale verordeningen die betrekking hebben op Bitcoin (BTC) geldautomaten. Deze initiatieven maken deel uit van een grootschalige poging om uitgebreide crypto-reguleringen te implementeren die in 2025 van kracht zullen worden.

Andy Pickett, de Chief Administrative Officer van Butte County, benadrukte tijdens een vergadering van de lokale overheid op 7 augustus de voortdurende inspanningen om deze automaten te reguleren, met een focus op het verminderen van fraudegevallen.

Strengere regels in Californië

Een onderzoeksrapport van de Californische wetgevende macht in oktober 2023 onthulde dat sommige crypto-geldautomaten tot 33% transactiekosten rekenden, terwijl sommige geldautomaten transactielimieten hadden van tot $50.000. Als reactie hierop werd een wet aangenomen die de dagelijkse stortingen beperkt tot $1.000 per dag.

Bovendien verplicht Californië nu het verstrekken van een ontvangstbewijs en het bekendmaken van de naam van de exploitant bij alle crypto geldautomaattransacties.

californie bitcoin automaten
Bron: Coin ATM Radar.

Lokale aanpassingen en juridische uitdagingen

Pickett benadrukte het belang van lokale regulering van Bitcoin-geldautomaten en verklaarde dat elke jurisdictie zijn eigen verordeningen moet doorvoeren om de machines te reguleren. Hij waarschuwde ook dat dergelijke verordeningen waarschijnlijk juridische uitdagingen zullen ondervinden.

Het bredere effect van de staatswetgeving, die in juli 2025 van kracht wordt, zal zijn dat Bitcoin-geldautomaten meer als traditionele bankinstellingen behandeld zullen worden, wat een belangrijke verschuiving betekent in hoe deze worden gereguleerd.

Volgens gegevens van Coin ATM Radar heeft Chico momenteel 347 actieve crypto-geldautomaten, wat aanzienlijk meer is dan het totaal aantal geldautomaten in grote economieën zoals Hongkong, Spanje, Polen en Nieuw-Zeeland. In de Verenigde Staten alleen al zijn er 31.649 Bitcoin-geldautomaten, goed voor 82,6% van het wereldwijde netwerk. Canada en Australië volgen met respectievelijk 7,7% en 3%.

In juli werden 660 crypto-geldautomaten verwijderd uit het wereldwijde netwerk, wat de eerste daling in installaties van dit jaar markeerde.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Californië gaat Bitcoin geldautomaten reguleren met steun van staatswetten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!