De bitcoin (BTC) koers is hard op weg om de gigantische verliezen van eerder deze week weg te poetsen. Sinds het dieptepunt rond de $49.000 op maandag is de koers alweer 18% gestegen. En ook vandaag noteert de koning der crypto een mooie stijging. De rest van de cryptomarkt volgt op de voet, met ook veel harde stijgers onder de altcoins.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 2,5% gestegen tot $2,13 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €53.620 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 4,9%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $58.300.

De hardste stijgers, waaronder XRP

De grootste stijgers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • XRP is met 22,0% gestegen tot $0.6116.
  • Toncoin (TON) is met 14,4% gestegen tot $6.35.
  • Helium (HNT) is met 13,9% gestegen tot $5.42.
  • Sui (SUI) is met 10.6% gestegen tot $0.6927.
  • Bittensor (TAO) is met 10,3% gestegen tot $282.95.
  • Marinade Staked SOL (MSOL) is met 8,2% gestegen tot $192.50.
  • Fasttoken (FTN) is met 8,1% gestegen tot $2.52.
  • Aptos (APT) is met 7,9% gestegen tot $5.42.
  • Solana (SOL) is met 7,6% gestegen tot $159.82.

Vooral XRP doet het vandaag buitengewoon goed. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het positieve nieuws over de XRP-rechtszaak dat vandaag bekend werd gemaakt. De beruchte zaak is eindelijk ten einde. Ripple moet een boete betalen, maar daar blijft het bij. Dit viel goed in de smaak bij investeerders, zoals duidelijk te zien is aan de enorme koerssprong.

Ook TON profiteert vandaag van goed nieuws. De munt werd namelijk genoteerd op Binance, wat nog altijd de grootste cryptobeurs ter wereld is. De koers steeg vrijwel direct enorm.

De hardste dalers, waaronder FET

De grootste dalers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • MANTRA (OM) is met 3,5% gedaald tot $0.9943.
  • Aave (AAVE) is met 2,2% gedaald tot $97.58.
  • Artificial Superintelligence Alliance (FET) is met 1,2% gedaald tot $0.8479.

Deze drie altcoins zijn de enige munten uit de top 100 die vandaag niet in het groen staan. Dat laat overduidelijk zien dat het herstel sinds de heftige crash serieus is ingezet. Deze drie dalingen zijn daarnaast ook niet bepaald om van te schrikken.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met de herstellende bitcoin koers. Het ziet er na een paar dagen van totale paniek eindelijk weer enigszins goed uit. De koers hikt nu tegen een belangrijke zone van weerstand aan, maar analisten zijn voorzichtig positief. Sommige van hen zien mooie kansen op het moment, maar er zijn ook nog valkuilen.

Het bericht Crypto Radar: Bitcoin blijft stijgen & markt kleurt volledig groen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!