NYSE American LLC, samen met Grayscale en Bitwise, heeft een voorstel ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om opties te mogen noteren en verhandelen voor hun Ethereum (ETH) beursgenoteerde fondsen (ETFs).

Het voorstel omvat drie specifieke producten: de Bitwise Ethereum ETF, de Grayscale Ethereum Trust en de Grayscale Ethereum Mini Trust, alsook voor elk fonds dat ether bevat.

Voordelen van de voorgestelde regelwijziging

Volgens de indiening zou het aanbieden van opties op deze Ether ETFs (ETPs) beleggers ten goede komen door een extra, relatief goedkoper investeringsinstrument te bieden om blootstelling aan spot Ether te verkrijgen.

Bovendien zouden deze opties dienen als een afdekinstrument om te voldoen aan de investeringsbehoeften in verband met etherproducten en -posities.

ether sec ny stock beurs
Bron: SEC.

Recente ontwikkelingen en marktreacties

De SEC heeft onlangs in mei verschillende spot Ethereum ETFs goedgekeurd, waaronder die van financiële zwaargewichten als BlackRock en Fidelity.

Deze fondsen zijn vorige maand begonnen met handelen en hebben op hun eerste handelsdag op Amerikaanse beurzen meer dan $1,019 miljard aan cumulatieve handelsvolume gegenereerd.

Uitdagingen en verwachtingen

Hoewel er meerdere bedrijven zijn die ook opties willen verhandelen op spot Bitcoin (BTC) ETFs, heeft de SEC hier nog geen goedkeuring voor verleend. De commissie keurde in januari 11 spot Bitcoin ETFs goed.

Het voorstel van NYSE American en de bijbehorende bedrijven moet binnen 21 dagen openbaar becommentarieerd worden, waarna een besluit wordt verwacht.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Grayscale en Bitwise zoeken goedkeuring voor Ethereum ETF opties appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!