Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy, deed een boekje open over zijn Bitcoin-beleggingen. In een interview met Bloomberg vertelde hij dat de totale waarde ervan rond de 1 miljard ligt. Dit plaatst hem bij de wereldwijde top van Bitcoin-investeerders.

Banner Bitcoin 1

Er zijn altijd veel geruchten over wie nou de meeste Bitcoins in handen geeft. Daarbij hoor je vaak de namen van figuren als Changpeng Zhao, de Winklevoss-twins, Satoshi Nakamoto, maar ook Michael Saylor. Deze investeerder is al lang een uitgesproken voorstander van het digitale goud.

Consequent inkopen

Saylor voegt ook daad bij woord, aangezien hij al jarenlang zijn positie in Bitcoin vasthoudt. Vier jaar geleden kondigde hij voor het eerst aan dat hij een aanzienlijke hoeveelheid BTC had. Zijn portfolio bevatte op dat moment 17.732 BTC, maar zijn bezit is sindsdien gegroeid.

Saylor koopt consequent meer in en heeft ook nooit iets verkocht. En dat komt omdat hij BTC ziet als meer dan een investering. Hij beschouwt het als een revolutionair bezit met het potentieel om rijkdom op te bouwen voor een generatie. Het is volgens hem een superieur alternatief voor traditionele financiële instrumenten.

Daarnaast prijst hij de stabiliteit, veiligheid en het waardebehoud op de lange termijn. Saylor vergelijkt Bitcoin met eersteklas vastgoed en suggereert dat het altijd een goed moment is om erin te investeren.

Ook MicroStrategy heeft BTC

Onder leiding van Saylor heeft ook het grote MicroStrategy een aanzienlijke Bitcoin-reserve opgebouwd. Deze ligt nu op 226.500 BTC (meer dan 12 miljard dollar). De gemiddelde aankoopprijs voor deze Bitcoins is ongeveer 37.000 dollar, dus met een huidige prijs van ongeveer 57.700 dollar, is dat geen verkeerde keuze geweest.

Saylor pleit voor de rol van Bitcoin in het versterken van bedrijfsbalansen met veilige, stabiele activa en is van mening dat Bitcoin de wereldwijde financiële systemen kan transformeren.

The post Michael Saylor onthult portfolio: 1 miljard dollar aan Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!