Binance wordt geconfronteerd met een belastingaanslag van bijna $86 miljoen dollar van de Indiase Directoraat-Generaal van de Goederen- en Dienstenbelasting (DGGI). Deze eis komt voort uit een beschuldiging dat Binance tussen juli 2017 en maart 2024 transactiekosten heeft geïnd van Indiase klanten die op haar platform handelden.

Dit vormt een eerste formele stap die door de autoriteit wordt genomen wanneer zij een overtreding van de belastingregels vermoedt, aldus een betrokken bron bij CoinDesk.

Achtergrond van de belastingeis

Het DGGI-kantoor in de westelijke stad Ahmedabad heeft deze kennisgeving uitgebracht. Hoewel het DGGI eerder actie heeft ondernomen tegen Indiase crypto exchanges, is dit mogelijk de eerste keer dat een dergelijke kennisgeving aan een internationale crypto exchange is uitgegeven.

binance boete india
Bron: X.

Het DGGI heeft als taak “het verzamelen, samenstellen en verspreiden van inlichtingen met betrekking tot het ontduiken van indirecte belasting” en functioneert onder het Ministerie van Financiën.

Reactie van Binance en verdere ontwikkelingen

Een woordvoerder van Binance heeft via e-mail aan CoinDesk laten weten dat zij de details van de kennisgeving momenteel aan het beoordelen zijn en volledig meewerken met de Indiase belastingautoriteiten. In juni 2024 werd Binance al beboet met ongeveer $2,2 miljoen dollar voor het leveren van diensten aan Indiase klanten zonder zich te houden aan de nationale regels tegen witwassen van geld.

Deze procedure leidde ertoe dat de exchange goedkeuring kreeg van de Financiële Inlichtingen Eenheid (FIU) als geregistreerd entiteit. De onderzoek van het DGGI staat los van dat van de FIU.

Juridische perspectieven en internationale verplichtingen

Het is belangrijk op te merken dat dergelijke kennisgevingen niet altijd resulteren in financiële boetes. Binance heeft naar verluidt meer dan $476 miljoen (40 miljard roepies) verdiend aan transactiekosten die werden overgemaakt naar een Binance Groep bedrijf, het in Seychellen gevestigde Nest Services, meldde de Economic Times.

De diensten die worden aangeboden vallen onder de categorie Online Informatie en Database Toegang of Ophaaldiensten (OIDAR), die via internet worden geleverd en door de ontvanger online worden ontvangen zonder enige fysieke interactie met de dienstverlener. Deze categorisatie bestaat om oneerlijke voordelen voor buitenlandse dienstverleners ten opzichte van Indiase dienstverleners te vermijden. Binance heeft verklaard altijd toegewijd te zijn aan het naleven van relevante binnenlandse wetgevingen die op hen van toepassing zijn.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post India eist miljoenen aan achterstallige belastingen van crypto gigant Binance appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!