Een bekende analist deelt zijn optimistische kijk op Bitcoin (BTC) kort nadat de waarde van de cryptocurrency tot het laagste punt in zes maanden is gezakt. De analist, die opereert onder het pseudoniem Rekt Capital, heeft via het sociale mediaplatform X zijn 487.400 volgers laten weten dat hij verwacht dat Bitcoin nog steeds op schema ligt voor een uitbraak in september.

Rekt Capital / X

Volgens Rekt Capital moet Bitcoin boven de “re-accumulatiebodem” komen, die rond de $60.600 ligt, om deze uitbraak te realiseren. Dit niveau is volgens de analist cruciaal om de weg naar hogere prijzen weer in te slaan. Op het moment van zijn bericht wordt Bitcoin verhandeld rond de $57.239.

Rekt Capital wees erop dat er zogenaamde CME-gaps zijn ontstaan binnen het re-accumulatiegebied van Bitcoin, dat zich tussen de $60.600 en $71.500 bevindt. Een CME-gap ontstaat wanneer de slotkoers van Bitcoin op vrijdag verschilt van de openingskoers op maandag op de Chicago Mercantile Exchange. Deze gaps kunnen een aanwijzing zijn voor toekomstige prijsbewegingen.

De analist benadrukt dat als BTC weer boven de $60.600 komt, het waarschijnlijk is dat de cryptocurrency de bestaande CME-gap tussen $59.415 en $62.550 zal opvullen. Hij merkte op dat Bitcoin in de afgelopen maanden alle eerdere CME-gaps heeft ingevuld, wat suggereert dat het waarschijnlijk ook deze gap zal dichten.

Wat betreft de tijdlijn voor het invullen van deze CME-gap, geeft Rekt Capital aan dat hij Bitcoin ongeveer twee weken de tijd geeft om weer boven de $60.600 te komen en dit niveau als steun vast te houden. Zolang dit gebeurt, verwacht hij dat BTC zal consolideren binnen het re-accumulatiegebied, waarbij eventuele prijsdalingen als koopkansen kunnen worden gezien. Al met al blijft de analist optimistisch over de vooruitzichten voor Bitcoin, ondanks de recente prijsdaling.

Het bericht Bitcoin ligt op koers voor breakout in september, aldus analist verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!