Een belangrijke index voor Bitcoin (BTC) volatiliteit heeft het hoogste niveau in 20 maanden bereikt nadat de prijs van Bitcoin eerder deze week kort onder de $50.000 dollar zakte.

Toekomstige handelaren zijn verdeeld: sommigen verwachten dat de prijs verder zal dalen, terwijl anderen, zoals de anonieme handelaar Yoddha, beweren dat dit de “beste koopkans van 2024” zou kunnen zijn.

Aanhoudende onzekerheid onder handelaren

Op 5 augustus registreerde de Bitcoin Volmex Implied Volatility Index een piek van 97,14, dezelfde dag dat de cryptocurrency daalde naar $49.813 dollar. Dit is vergelijkbaar met het niveau van november 2022, toen de crypto beurs FTX failliet ging.

bitcoin Volatiliteit index
Bron: TradingView.

Ondanks een herstel tot $57.276 dollar op het moment van schrijven, blijft de markt gespannen met speculaties over verdere dalingen.

Bearish sentiment domineert

De put-to-call volumeverhouding, die de vraag naar verkoopopties versus koopopties meet, staat momenteel op 46,94% calls tegenover 53,06% puts, wat resulteert in een verhouding van 1,13 volgens gegevens van CoinGlass.

Ed Hindi, CIO van Tyr Capital, merkt op dat de vraag naar puts “extreem goed geboden is,” wat kan duiden op een oververzadigde markt. Hij twijfelt echter of de Bitcoin onder de $45.000 zal zakken, afhankelijk van externe economische factoren zoals de afwikkeling van de Japanse yen carry trade.

Vooruitzichten op herstel gemengd

Hoewel de vraag naar Bitcoin-opties op 6 augustus met 39,73% daalde, wat wijst op onzekerheid over de prijsrichting, zijn niet alle marktdeelnemers pessimistisch.

Enkele handelaren verwachten een zijwaartse prijsbeweging of zelfs een korte-termijn herstel. RektProof, een crypto-analist, voorspelde op 6 augustus een grote ommekeer: “Een agressieve uitverkoop zou betekenen dat de prijs even stopt en ons een bereik geeft.”

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin prijs schommelt: Volatiliteit index op hoogste niveau sinds FTX crisis appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!