De Russische president Vladimir Poetin heeft een nieuwe wet ondertekend die de regulering van crypto mining in Rusland aanzienlijk versterkt. Deze stap is een belangrijk onderdeel van de Russische pogingen om te profiteren van de economie rond digitale activa.

Volgens een rapport van het Russische nieuwsagentschap TASS, bouwt deze wet voort op recente wetgeving die door het lagerhuis van de Federale Vergadering van Rusland, bekend als de Staatsdoema, is aangenomen. Het specificeert en reguleert belangrijke concepten zoals cryptocurrency mining, mining pools en exploitanten van mining infrastructuur.

Beperkingen en mogelijkheden voor miners

Onder de nieuwe regelgeving mogen alleen in Rusland geregistreerde rechtspersonen en individuele ondernemers op grote schaal crypto mijnen. Echter, individuen die de door de Russische overheid vastgestelde energieverbruik limieten niet overschrijden, kunnen digitale valuta minen zonder registratie.

poetin wetgeving crypto
Bron: X.

Deze benadering lijkt een evenwicht te zoeken tussen het reguleren van grote mining operaties en het toestaan van kleinschalige miners om actief te blijven zonder al te veel bureaucratische lasten.

Internationale impact en regelgevend toezicht

President Poetin benadrukte onlangs de noodzaak om snel een juridisch kader en regelgeving voor cryptocurrencies te creëren, infrastructuur te ontwikkelen en voorwaarden te stellen voor de omloop van digitale activa. Deze wet lijkt een directe reactie op die oproep, waarmee Rusland zich positioneert om een significante speler op de wereldwijde cryptomarkt te worden.

De Centrale Bank van Rusland heeft de bevoegdheid gekregen om individuele crypto uitgiften te verbieden als deze een bedreiging vormen voor de financiële stabiliteit van het land. Bovendien staat de wet toe dat buitenlandse digitale financiële activa verhandeld worden op Russische blockchain platforms, wat de rol van het land in internationale cryptotransacties kan vergroten.

Verdere stappen in digitale valuta strategie

Deze wetgevende actie volgt op de ondertekening van de wet over de digitale roebel vorig jaar, die het voor Ruslands centrale bank mogelijk maakte om zijn eigen digitale valuta uit te geven. Samen suggereren deze acties een uitgebreide strategie van de Russische overheid om met diverse vormen van digitale valuta om te gaan en deze te reguleren.

De wet treedt in werking tien dagen na de officiële publicatie, waarbij sommige bepalingen mogelijk op verschillende data worden geïmplementeerd.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Poetin geeft groen licht voor legale crypto mining in Rusland appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!