BitGo-scaled

Het in Californië gevestigde cryptocurrency-bewaarbedrijf BitGo heeft zijn wereldwijde activiteiten verder uitgebreid door een belangrijke goedkeuring te verkrijgen van de regelgevende instanties in Singapore, één van de meest cryptovriendelijke landen ter wereld.

Licentie op 7 augustus ontvangen

Op 7 augustus kondigde BitGo officieel aan dat het de Major Payment Institution License (MPI) heeft verkregen van de Monetary Authority of Singapore (MAS). Deze licentie stelt bedrijven in staat om een breed scala aan betalingsdiensten aan te bieden, waaronder digitale betalingstokendiensten, zonder de beperkingen van transactielimieten die kleinere entiteiten worden opgelegd.

Naar verluidt is BitGo nu 1 van de 27 bedrijven met een MPI-licentie, naast grote namen zoals Coinbase, Circle, HashKey, Paxos, Revolut en Ripple.

Digitale betalingstokendiensten in Singapore

De acquisitie van de MPI-licentie door BitGo volgt op de voorlopige goedkeuring die het bedrijf in januari 2024 ontving. Met deze nieuwe licentie mag BitGo nu officieel gereguleerde digitale betalingstokendiensten aanbieden, waaronder bewaring en handel in Singapore.

Voor de licentieverlening bood BitGo al diensten aan gebruikers in Singapore en de Azië-Pacific regio, maar deze waren beperkt tot bewaringsdiensten van de US South Dakota Trust en hot wallets, die niet gereguleerd waren en zich voornamelijk op technologie richtten.

“Deze licentie markeert een nieuw tijdperk voor de internationale activiteiten van BitGo, waardoor we ongeëvenaarde digitale activa-oplossingen kunnen leveren aan onze klanten in Azië en daarbuiten,” aldus Youngro Lee, CEO van BitGo Singapore.

Singapore’s voorzichtige aanpak als cryptohub

Singapore is één van de drie stadstaten ter wereld en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk knooppunt voor cryptocurrency- en de achterliggende blockchaintechnologie.

De regelgevende houding ten aanzien van crypto is door de Singaporese regering aangescherpt. Desondanks deze aanscherping worden er wel steeds meer crypto licenties verstrekt.

Mike Belshe, CEO van BitGo, beschreef Singapore als een toonaangevend financieel centrum in Azië. “Met deze licentie kunnen we voldoen aan de toenemende vraag van klanten met uiteenlopende behoeften, van volledig gereguleerde bewaring en handel tot self-custody wallets. BitGo is het enige bedrijf in de regio dat de volledige reeks diensten aanbiedt,” verklaarde hij.

In juli 2024 wees de bijgewerkte Money Laundering National Risk Assessment van Singapore op aanzienlijke risico’s die voortvloeien uit aanbieders van digitale betalingstokens (DPT). Om deze risico’s te beheersen, kondigde de MAS in april 2024 wijzigingen aan in de Payment Services Act, waarmee de reikwijdte van gereguleerde diensten voor aanbieders van digitale betalingstokens werd uitgebreid.

Het bericht BitGo breidt wereldwijde activiteiten uit met licentie in Singapore verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!