Inzetters op het voorspellingplatform Polymarket hebben hun weddenschappen op de Democratische presidentskandidaat verhoogd na haar recente pro-crypto campagne.

Volgens Fox Business zal een lobbygroep genaamd “Crypto for Harris”, die de Amerikaanse vice-president Kamala Harris steunt, een virtuele bijeenkomst organiseren om de invloed van Donald Trump binnen de cryptowereld tegen te gaan.

Hoewel de exacte datum nog niet bekend is, suggereert het rapport dat de bijeenkomst volgende week plaatsvindt.

Het rapport vermeldt ook dat verschillende Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden, samen met de pro-Bitcoin miljardair en ondernemer Mark Cuban en SkyBridge Capital-oprichter Anthony Scaramucci, tijdens het evenement zullen spreken.

Daarnaast heeft de belangenbehartigingsgroep ook prominente Democratische Senaatsleiders uitgenodigd om de campagne van Harris te ondersteunen, aldus Fox Business.

Vorige maand trok Trump, voormalig president van de VS en Republikeinse presidentskandidaat, veel aandacht van de crypto-gemeenschap vanwege zijn steun voor digitale activa en zijn hint op het creëren van een nationale BTC-reserve tijdens de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville.

Echter, de recente pro-crypto initiatieven van de Democratische kandidaat hebben haar steun binnen het cryptocurrency-ecosysteem vergroot.

Gegevens van Polymarket laten zien dat inzetters hun weddenschappen op Harris’ kans om de Amerikaanse verkiezingen van 2024 te winnen, hebben verhoogd. Op dit moment zijn de kansen van Harris om te winnen gestegen naar 50%, wat hoger is dan die van Trump.

Kamala Harris takes lead ahead of Trump: Polymarket - 1

De gegevens tonen aan dat de kansen van Trump om te winnen zijn gedaald van 53% op 6 augustus naar 49% op het moment van schrijven.

Tot nu toe heeft het totale bedrag aan weddenschappen op de Amerikaanse verkiezingen $547 miljoen bereikt op Polymarket.

Op 6 augustus koos de Democratische presidentskandidaat Minnesota’s gouverneur Tim Walz als mogelijke vice-presidentskeuze. Deze beslissing verhoogde Harris’ kansen om te winnen plotseling met 3%, waardoor ze op dezelfde dag 46% bereikte op Polymarket.

Het bericht Polymarket inzetters steunen Harris na pro-crypto campagne verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!