2023 was een dramatisch jaar voor de crypto-markt. De interesse van investeerders was zó bijzonder afwezig, dat het handelsvolume terechtkwam op een dieptepunt dat we al jaren niet meer hadden gezien. Maar in 2024 werkt de markt langzaam aan een terugkomst. In juli is het handelsvolume opnieuw aanzienlijk gestegen.

Crypto handelsvolumes herstellen zich

Vorig jaar was voor veel koersen relatief gunstig, maar het handelsvolume bleef enorm achter. Sterker nog, toen bitcoin (BTC) in september verder ging met klimmen, stond het totale handelsvolume van de markt op hetzelfde niveau als in 2019. Toen moest de grote bullmarkt van 2020 nog komen.

De neerslachtigheid lijkt zijn oorsprong te hebben gehad in de voorzichtigheid die investeerders hadden door de bearmarkt. Er was na het faillissement van FTX veel onzekerheid over of crypto exchanges veilig waren, en met veel cryptocurrencies ging het nog dramatisch. Ook de marktwaarde van stablecoins stond op een dieptepunt.

Maar de opwaartse trends van de laatste maanden van 2023 lijkt zijn werk te hebben gedaan. In de eerste dagen van 2024 nam het volume voor het eerst sinds 2022 weer toe tot boven de 1 biljoen Amerikaanse dollar.

Handelsvolumes stegen in juli weer

2024 had tot dusverre ook zijn schommelingen, maar de trend is relatief positief. Crypto-marktonderzoeksbureau CCData schrijft in een maandelijks rapport dat het handelsvolume in juli met 19% is gegroeid ten opzichte van juni, tot in totaal 4,94 biljoen dollar. De analisten noemen de Bitcoin 2024-conferentie in het Amerikaanse Nashville en de introductie van spot-ETF’s voor ethereum (ETH) als belangrijkste oorzaken.

Het volume op derivatenbeurzen steeg het hardst, namelijk met 21% tot 3,50 biljoen dollar. De spot-markten groeiden met 14,3% tot 1,44 biljoen dollar. De derivatenmarkt vormt nu 70,9% van de gehele crypto-markt. Binance is in beide marktleider, met in de spot- en derivatenmarkt respectievelijk 28,1% en 43,5%.

Bybit was in juli opnieuw de grote winnaar wat volume betreft. De spot-markt van Bybit groeide met maar liefst 22,9% tot een nieuw record van 132 miljard dollar. Verder nam het dagelijkse handelsvolume op 5 augustus toe tot het hoogste niveau sinds 19 mei 2021. Dat was de dag waarop China bitcoin mining verbood. Helaas was het enorme volume van 5 augustus toe te schrijven aan een crash.

Het bericht Handelsvolumes crypto exploderen: 19% groei in één maand verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!