Binance Labs heeft een onbekend bedrag geïnvesteerd in Solayer, een restaking-protocol gebaseerd op Solana (SOL). Deze stap is onderdeel van een bredere strategie waarbij Binance Labs aanzienlijk investeert in de staking- en restakingsectoren binnen de cryptowereld.

Naast Solana heeft het bedrijf recentelijk geïnvesteerd in diverse stakingprojecten die verschillende ecosystemen beslaan, waaronder Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en Berachain.

Wat is Solayer?

Solayer is een restaking-protocol dat vergelijkbaar is met het baanbrekende Ethereum restaking-protocol EigenLayer. Restaking stelt gebruikers in staat om extra beloningen te verdienen door hun reeds gestake’ assets opnieuw te staken in verschillende protocollen, bekend als actief gevalideerde diensten (AVS’s), om hun verdiensten te maximaliseren.

binance labs solayer
Bron: Binance Labs op X.

Voor native Solana (SOL) restaking zet Solayer eerst SOL om in een tussenliggende vorm genaamd sSOL-raw, wat het liquid staking token (LST) is dat door de stake pool manager wordt uitgegeven. Het sSOL-raw wordt vervolgens omgezet naar sSOL na een verdere interactie met de restaking pool manager van Solayer. Binnen enkele weken na de lancering is Solayer opgeklommen tot het dertiende grootste protocol op Solana met meer dan $150 miljoen aan totale vergrendelde waarde (TVL), en heeft het meer dan 79.000 storters aangetrokken, volgens gegevens van DeFiLlama.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Binance Labs breidt uit in crypto staking: Grote investering in Solayer appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!