Crypto is niet voor de zwakken, je moet tegen een wilde achtbaanrit kunnen. Na de dip aan het begin van de week, is Bitcoin alweer gestegen met 10.000 euro. Sommige altcoins hebben zich nog beter weten te herstellen.

Banner Bitcoin 1

Is Bitcoin koers dead cross voor?

Op 5 augustus zakte de koers van Bitcoin flink, met een verlies in dubbele cijfers tot 45.674 euro, volgens gegevens van onze koerspagina. Gelukkig herstelde de waarde zich snel, en op 8 augustus was de koers alweer gestegen naar 56.200 euro.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin op 55.630 euro.

Benjamin Cowen, oprichter van ITC Crypto, waarschuwde op 8 augustus via het platform X voor een mogelijk “death cross” op de markt. Dit fenomeen treedt op wanneer het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (SMA) van Bitcoin onder het 200-daags SMA komt.

Volgens Cowen hangt het voortbestaan van deze opwaartse trend af van het vermogen van Bitcoin om boven de 56.750 euro te blijven en deze prijs als nieuwe bodem te gebruiken, zoals dat in 2023 gebeurde.

Als dit niet lukt, voorspelt hij een verdere langzame daling, vergelijkbaar met wat in 2019 gebeurde, totdat er een duidelijke beleidswijziging komt van de Amerikaanse Federal Reserve.

Pepe aan vooravond van megastijging?

Naast Bitcoin lieten ook andere cryptocurrency’s een mooi herstel zien, zoals de meme-coin Pepe. Deze token leidde de opmars van grote meme-coins en zag dubbele cijfers in 24 uur, waardoor de verliezen van eerder deze week bijna zijn weggepoetst. Op dit moment is Pepe ongeveer 0,00000788 euro waard.

Op X vergeleek een gebruiker genaamd Sjuul de huidige situatie met de prijsbewegingen van Pepe in april. Hij merkte op: “Kijk naar $PEPE in april, voordat het naar een recordhoogte steeg. Het duurde enkele dagen voordat er een goede bodem werd gevormd, waarna de prijs begon te stijgen.”

ETF’s bepalen de maat waarop Ethereum danst

Ook Ethereum liet een indrukwekkende groei zien. De koers steeg met 10,3%, waardoor de waarde nu op 2.457,51 euro staat. Dit roept de vraag op of de stijging te maken heeft met de recente ontwikkelingen rondom Ether ETF’s (Exchange Traded Funds).

De instroom van kapitaal in deze fondsen bleef laag, ondanks een totale netto-uitstroom van 2,87 miljoen dollar op de Amerikaanse markt.

Hoewel er netto-uitstroom was, rapporteerden enkele fondsen juist een positieve instroom. Zo registreerde BlackRock’s ETHA 11,74 miljoen dollar aan netto-instromen, terwijl Grayscale’s mini trust 5 miljoen dollar aan instromen zag.

Daartegenover stonden echter netto-uitstromen van 19,83 miljoen dollar bij Grayscale’s ETHE en 2,58 miljoen dollar bij Fidelity’s Ethereum ETF. Het totale dagelijkse handelsvolume van Ether ETF’s bereikte gisteren 338,49 miljoen dollar, terwijl sinds de lancering op 23 juli een totale netto-uitstroom van 390,23 miljoen dollar is waargenomen.

The post Crypto heeft crash overleefd, Bitcoin schiet omhoog, Pepe en Ethereum +10% appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!