De uitlevering van Do Kwon, voormalig CEO van Terraform Labs, aan Zuid-Korea heeft opnieuw vertraging opgelopen. Dit is bevestigd door lokale media en betrokken juridische instanties.

Het Hooggerechtshof van Montenegro heeft besloten te wachten tot het Hoogste Staatsparket een beslissing neemt over de Verzoek tot Bescherming van de Rechtmatigheid.

Juridische perikelen in Montenegro

Do Kwon werd in maart 2023 in Montenegro gearresteerd vanwege het gebruik van vervalste documenten bij een poging om naar Dubai te vliegen. In eerste instantie besloot het Hooggerechtshof in Montenegro hem in februari van dit jaar uit te leveren aan de Verenigde Staten om daar geconfronteerd te worden met de juridische gevolgen van de crash van de Terra-Luna stablecoin in 2022.

do kwon terraform labs
Bron: X.

Echter, begin maart werd deze beslissing teruggedraaid en koos het hof ervoor hem uit te leveren aan Zuid-Korea, gevolgd door maanden van beroepen, vertragingen en inconsistente uitspraken.

Betrokkenheid van hoge functionarissen

Interessant is dat de premier van Montenegro, Milojko Spajić, naar verluidt een vroege investeerder was in Terraform, waarbij hij in 2018 $75.000 dollar in het bedrijf stak. Sinds zijn vrijlating uit de gevangenis blijft Kwon verwikkeld in juridische procedures, met herhaalde uitstel van beslissingen over zijn uitlevering.

Er is geen duidelijke indicatie of hij in Montenegro zal blijven of zal worden uitgeleverd aan de VS of Zuid-Korea.

Voortdurende juridische strijd

De juridische strijd van Kwon blijft de internationale aandacht trekken, met name nadat in februari de voormalige financiële chef van Terraform, Han Chang-joon, ook gearresteerd samen met Kwon, werd uitgeleverd aan Zuid-Korea.

In april oordeelde een Amerikaanse rechtbank dat Terraform en Kwon aansprakelijk waren voor fraude in een civiele zaak aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Uitlevering Do Kwon weer uitgesteld: juridische strijd in Montenegro duurt voort appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!