Na eerdere goedkeuringen voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ETF’s, heeft de Braziliaanse Comissão de Valores Mobiliários (CVM) nu ook groen licht gegeven voor de eerste op Solana (SOL) gebaseerde exchange-traded fund (ETF).

Deze goedkeuring plaatst Solana in de schijnwerpers en markeert een belangrijk moment voor crypto-investeringen in Brazilië.

De procedure voor de lancering

Volgens berichten van de CVM is de Solana ETF nog in de pre-operationele fase en moet deze nog goedkeuring krijgen van B3, de Braziliaanse effectenbeurs. Er wordt echter verwacht dat de handel in de Solana ETF binnen ongeveer negentig dagen zal beginnen op het platform.

brazilie solana etf goedkeuring
Bron: X.

Betekenis van de goedkeuring

Theodoro Fleury, de manager en chief investment officer van QR Asset, benadrukte het belang van deze goedkeuring. “Deze ETF bevestigt ons streven om kwaliteit en diversificatie te bieden aan Braziliaanse investeerders.

We zijn trots dat we wereldwijd pioniers zijn op dit gebied, waarmee we de positie van Brazilië als toonaangevende markt voor gereguleerde investeringen in crypto-activa verstevigen,” zei Fleury.

Een primeur in de regio

Zodra deze ETF de Braziliaanse markten betreedt, zal het de eerste in zijn soort zijn in de regio. Dit is een belangrijke stap vooruit, niet alleen voor Solana maar ook voor het bredere crypto-ecosysteem in Latijns-Amerika.

Details van de prijsbepaling

De prijsbenchmark voor de onlangs goedgekeurde Solana ETF is de CME CF Solana Dollar Reference Rate. Deze tarief is ontwikkeld in samenwerking met Crypto Facilities (CF) en de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Het aggregeert transactiegegevens van grote cryptocurrency beurzen om een consistente en betrouwbare Amerikaanse dollarwaardering van Solana te produceren.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Solana ETF krijgt groen licht van Braziliaanse beurs toezichthouder appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!