Er is beweging in de wereld van bitcoin ETF’s. Cboe, een grote Amerikaanse beurs, heeft zijn aanvraag voor opties op bitcoin ETF’s ingetrokken en direct een nieuwe ingediend. Wat betekent dit en waarom is het belangrijk?

Banner Bitcoin 1

Wat is er precies gebeurd?

Cboe heeft zijn oorspronkelijke aanvraag bij de SEC (de Amerikaanse beurswaakhond) ingetrokken. Maar in plaats van het hierbij te laten, hebben ze meteen een nieuwe, uitgebreidere aanvraag ingediend. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een stap terug, maar experts zien het juist als een positief teken.

Waarom is dit goed nieuws?

Volgens analisten van Bloomberg Intelligence kan deze actie erop wijzen dat de SEC in gesprek is met Cboe. James Seyffart, een van deze analisten, merkt op dat de nieuwe aanvraag veel uitgebreider is dan de vorige. Hij denkt dat de SEC feedback heeft gegeven, vooral over zaken als positielimieten en marktmanipulatie.

Eric Balchunas, een collega van Seyffart, voegt toe: “Als de SEC van plan was om het simpelweg af te wijzen, waarom zouden ze dan überhaupt in gesprek gaan?”

Wat staat er in de nieuwe aanvraag?

De nieuwe aanvraag is veel specifieker dan de vorige. Cboe noemt nu tien specifieke bitcoin ETF’s waarop ze opties willen aanbieden, waaronder fondsen van grote namen als Fidelity, BlackRock en Grayscale.

Is er ook slecht nieuws?

Er is één nadeel aan deze nieuwe ontwikkeling. Doordat Cboe een nieuwe aanvraag heeft ingediend, begint de beoordelingstermijn opnieuw. Dit betekent dat we mogelijk tot eind april moeten wachten op een beslissing van de SEC. Maar als de SEC inderdaad in gesprek is met Cboe, is deze deadline misschien minder belangrijk.

Wat betekent?

Als de SEC uiteindelijk goedkeuring geeft, zouden beleggers meer mogelijkheden krijgen om te handelen in bitcoin-gerelateerde producten. Opties op ETF’s kunnen gebruikt worden voor verschillende strategieën, van het verlagen van risico’s tot het verhogen van potentiële winsten.

Hoe nu verder?

Het blijft afwachten wat de SEC besluit. Maar het feit dat Cboe een nieuwe, uitgebreidere aanvraag heeft ingediend, wordt door veel experts gezien als een positief teken. Het laat zien dat er serieus wordt nagedacht over hoe deze producten op een verantwoorde manier kunnen worden aangeboden.

The post Nieuwe hoop voor Bitcoin ETF opties: Cboe dient aangepaste aanvraag in appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!