Onlangs hebben vertegenwoordigers van grote cryptobedrijven via een videoconferentie overleg gevoerd met Amerikaanse wetgevers, functionarissen van de Biden-administratie en het team van Kamala Harris.

Dit virtuele evenement, aanvankelijk gemeld als een fysieke rondetafeldiscussie, zag leiders zoals Coinbase Global hoofd juridische zaken Paul Grewal, Kraken CEO David Ripley, Ripple CEO Brad Garlinghouse en Circle CEO Jeremy Allaire die pleitten voor meer regelgevende duidelijkheid binnen de digitale activa sector. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Californische afgevaardigde Ro Khanna.

Kritiek op huidig regelgevend beleid

Veel critici binnen de industrie, waaronder de aanwezige topmanagers, hebben de Securities and Exchange Commission (SEC) onder voorzitterschap van Gary Gensler bekritiseerd omdat deze handhavingsacties tegen cryptobedrijven heeft ondernomen, zonder dat er een duidelijk pad is voor legale operaties in de VS.

witte huis crypto gesprek amerika
Bron: X.

Tijdens de gesprekken werd gesuggereerd dat er een ‘reset’ van het crypto-beleid nodig is, nu President Joe Biden heeft aangekondigd dat hij zich niet herkiesbaar stelt en Kamala Harris haar campagne voert.

Politieke verdeeldheid over crypto?

Tot 8 augustus hebben noch vicepresident Harris noch haar running mate, gouverneur Tim Walz van Minnesota, aangegeven dat crypto een centraal onderdeel zal vormen van hun campagne. Dit staat in contrast met de Republikeinse genomineerde Donald Trump, die aankondigde bijdragen in crypto te accepteren, plannen heeft om Gensler te ontslaan indien herkozen, en zich heeft uitgesproken tegen de introductie van een digitale valuta van de Amerikaanse centrale bank.

Invloed op de verkiezingsstrijd

De virtuele bijeenkomst volgde op een fysieke rondetafel in juli, eveneens georganiseerd door afgevaardigde Khanna. Anita Dunn, senior adviseur van Biden die het evenement in juli bijwoonde, heeft zich aangesloten bij een Democratisch politiek actiecomité dat de campagne van Harris ondersteunt.

Andere functionarissen met ervaring in de crypto-industrie hebben ook aangekondigd dat ze van het Witte Huis naar de Harris-campagne overstappen nu de Amerikaanse verkiezingsdag nadert. Met nog 89 dagen tot de presidentsverkiezingen, beschouwt het marktvoorspellingsplatform Polymarket de uitkomst tussen Harris en Trump als een “tossup”. Beide kandidaten worden verwacht te verschijnen voor een presidentieel debat op 10 september.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Crypto leiders en Witte Huis bespreken toekomstig beleid in virtueel overleg appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!