Het Solana-netwerk heeft een belangrijke veiligheidsupdate doorgevoerd. Deze update voorkwam mogelijk een grote storing. Hoe ging dit in zijn werk en wat betekent het voor gebruikers?

Banner Solana 1

Snelle actie voorkomt problemen

Op 7 augustus kregen Solana-validators een bericht over een dringende update. Deze update moest snel worden uitgevoerd om het netwerk te beschermen. Laine, een van de validators, deelde deze informatie op social media.

Waarom was deze update zo belangrijk?

De update loste een kritiek veiligheidsprobleem op. Als dit probleem niet was opgelost, had het hele Solana-netwerk kunnen vastlopen. Dit zou grote gevolgen hebben gehad voor iedereen die Solana gebruikt.

De details van het probleem werden eerst geheim gehouden. Waarom? Als de informatie zou uitlekken, hadden kwaadwillenden het netwerk kunnen aanvallen. Pas toen 70% van het netwerk was geüpdatet, werd het probleem openbaar gemaakt.

Leren van het verleden

Solana heeft in het verleden te maken gehad met netwerkstoringen. Begin dit jaar lag het netwerk zelfs vijf uur plat. Dit zorgde voor problemen bij crypto-exchanges. Sommige moesten zelfs tijdelijk stoppen met Solana-transacties.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Deze snelle actie laat zien dat het Solana-team serieus omgaat met veiligheid. Toch blijft Solana in ontwikkeling. Austin Federa van de Solana Foundation benadrukt dat het huidige netwerk nog steeds in beta-fase is.

Het Solana-team blijft werken aan de betrouwbaarheid van het netwerk. Zo werden in juni nog enkele validators verwijderd die betrokken waren bij oneerlijke handelspraktijken.

Invloed op de prijs

Het event lijkt vooralsnog weinig invloed te hebben gehad op de prijs van Solana (SOL). De koers lijkt over de afgelopen week weer terug te krabbelen na een daling in de gehele crypto markt.

De actuele waarde van Solana vandaag is € 142,50. In de afgelopen 24 uur is de koers gedaald met -€ 0,0994, wat een procentuele daling betekent van ▼ 0,07%.

The post Solana ontwijkt nipt een netwerkcrash: Dit is wat er gebeurde appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!