Nu de hele cryptomarkt aan het herstellen is van de dip van vorige week, komen veel crypto’s weer voorbij belangrijke prijslevels. Ethereum is er net boven zo eentje uitgestegen, maar lijkt nu terug te zakken. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ethereum 1

Hoe staat ETH ervoor?

Ethereum heeft flink geleden onder de daling, maar komt er langzamerhand weer bovenop. Om een goed beeld te krijgen van de munt en zijn prijslevels, gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat de prijslevels duidelijk worden.

Deze zijn in de grafiek hierboven weergegeven als grijze, blauwe en rode zone. De rode kunnen we even laten voor wat het is – de prijs zit hier immers ver boven – maar de andere zones zijn wel belangrijk. Zoals je kan zien heeft de koers hier in het verleden vaker op gereageerd. Het is daardoor logisch als dit de volgende keer weer zal gebeuren.

Dit kan nog even op zich laten wachten, de koers zit hier op dit moment precies tussenin. Maar de munt lijkt wel meer naar de bovenkant uit te willen wijken. Dat heeft te maken met een opwaartse trend die de munt op de korte termijn is gestart. Maar om die beter te zien, moeten we eigenlijk even inzoomen op een kleinere grafiek.

De opwaartse trend op de korte termijn

Daarom gaan we hieronder ook even kijken naar de 1-uurs grafiek, waar elke candle voor 60 minuten staat. Zo krijgen we een zeer gedetailleerd beeld, en zien we ook beter waarom de groene lijn getekend is (het prijslevel uit de titel). Dit is namelijk de plek van een vorig hoogtepunt.

Elke keer als de munt voorbij een vorig hoogtepunt uitkomt, is dit meestal een voorbode voor een verdere opwaartse trend (als de munt ook hogere laagtes begint te maken). Zoals je kan zien is Ethereum daar op dit moment mee bezig.

En wat meestal wel gebruikelijk is bij een opwaartse trend, is dat de munt een hoger laagtepunt maakt op de plek waar de munt voorheen weerstand ondervond. Dat zou in dit geval de groene lijn kunnen zijn van 2.550 dollar. Het is dus niet gek als ETH nog een stukje verder zakt alvorens het verder omhoog beweegt.

Toch is het wel goed om op te letten of deze trend zich nu sterk kan houden. Daarvoor mag de munt geen lagere laagtes beginnen te maken. Het is dus belangrijk dat Ethereum zowel boven de 2.500 dollar en de 2.300 dollar blijft (de plek van het vorige laagtepunt). In dat geval kan de munt nog een mooie tijd tegemoet.

The post Analyse: gaat Ethereum terugzakken naar deze prijs? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!